Quintus de Paarse Goochelaar
Nederlands Kampioen Straatgoochelen 2016

Zondag 15 mei vond in IJmuiden aan de Kennemerboulevard het officiële Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen 2016 plaats. Ditmaal als onderdeel van het jaarlijkse street magic-evenement Boulevard of Magic 2016. Het NK Straatgoochelen 2016 vond plaats onder auspiciën van de NMU (Nederlandse Magische Unie). Een deskundige jury heeft
Quintus de Paarse Goochelaar heeft uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Straatgoochelen 2016.

Quintus de Paarse Goochelaar verraste de jury en het publiek op straat met een magische act op muziek, met een knipoog naar de zwijgende film. Hij laat vreemde dingen gebeuren, zoals het telkens op onverklaarbare wijze laten verschijnen van een gesigneerde kaart uit zijn broekzak. Of: touwen worden door het publiek zelf doorgeknipt, waarna ze weer heel worden ‘getoverd’. Een ‘paarse’ act ook, want die kleur komt op smaakvolle wijze bijna overal in terug. De leuke interactie met kinderen en volwassen uit het publiek is goed uitgekiend en humoristisch. En natuurlijk speelt Quintus – samen met het publiek – een magisch spel, waarbij het publiek steeds verder meegenomen wordt in zijn paarse toverwereld, waarin alles mogelijk is.

De publieksprijs-jury heeft de deelnemers beoordeeld t.b.v. de publieksprijs. Die is gewonnen door Magic Jack, met een humoristische act met veel verrassingen, zoals: Een ring van een dame uit het publiek verdwijnt op grappige wijze en wordt uiteindelijk teruggevonden op een wel zeer onverwachte en onmogelijke plek. Magic Jack liet de partner van de betreffende dame aan het eind nogmaals zijn liefde aan haar verklaren; een mooie afsluiting van een magische act.

Robert Blake, Quintus en Magic Jack
Robert Blake, Quintus en Magic Jack

Uitslag Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen (1ste t/m 3de prijs)
1e prijs – Quintus de Paarse Goochelaar
2e prijs – Magic Jack
3e prijs – Robert Blake

Uitslag publieksprijs, door publieksprijs-jury toegekend (1ste t/m 3de prijs)
1e prijs – Magic Jack
2e prijs – Quintus de Paarse Goochelaar
3e prijs – Kariem Ahmed

(foto’ s Bert Speelman)