Michael van Straelen en Magic Kylian & Fabianne winnaars Nederlandse Juniorenkampioenschappen Goochelen 2016

Zondag 24 april vond in Meppel het 33ste NMU Junioren Goochelconcours plaats, een wedstrijd die jaarlijks door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) wordt uitgeschreven. Aan de wedstrijd namen junioren deel in de categorieën close-up magie en toneelmagie. Zij hebben gestreden om de officiële titel Nederlands Juniorenkampioen Goochelen 2016 in hun categorie. Dit jaar deden zeer diverse acts mee en het ligt dan maar net aan de persoonlijke smaak welke act de beste wordt gevonden. Een vakjury heeft de acts beoordeeld vanuit verschillende perspectieven.

Kampioen Close Up

Michael van Straelen is de nieuw Nederlands Juniorenkampioen 2016 in de categorie close up goochelen. Verschijnende munten, verspringende kaarten die van kleur veranderen en dat allemaal vlak onder de neus van de jury! Een sierlijke presentatie met vele verrassingen en ‘onmogelijkheden’.

Kampioen Toneelgoochelen

Magic Kylian & Fabianne pakten de titel Nederlands Juniorenkampioen 2016 in de categorie toneelgoochelen. Kylian en Fabianne namen het publiek mee naar tropische sferen in een grote feel good show. Verschijnende flessen en een ijscokar waarin balletje balletje werd gespeeld met een wel heel bijzonder balletje… De jury werd ook hier weer verrast door het hoge niveau van de magische act. Goed gepresenteerd, goed gebruik van het toneel en een sterke impact op de jury en het publiek!

Overige uitslagen Junioren Close-Up en Toneelconcours 2016 (1ste t/m 3de prijs)

CLOSE UP
1e prijs – Michael van Straelen
2e prijs – Syb Faes
3e prijs – Sharif Hassan
Arie Brouwer & Co Voerman Aanmoedigingsprijs Close Up: Kobe Rombouts

 
TONEEL
1e prijs – Magic Kylian & Fabianne
2e prijs – Tijl
3e prijs – Goochelaar Sven Manders
Arie Brouwer & Co Voerman Aanmoedigingsprijs Toneel: Magic trio