De laatste tijd vragen mensen mij steeds: wat is je plan?
En dat vind ik heel verwarrend, want wat is mijn plan eigenlijk? En moet je wel een plan hebben? Werken jullie allemaal met een plan? En veranderd dat plan dan nog? Hoelang vooruit in de toekomst is dat plan dan?

Als ik bijvoorbeeld naar mijn oktober maand kijk heb ik in een Halloween show in Walibi Holland gespeeld, waar wel een illusie in zat maar daar lag de nadruk niet op. Dat was meer een manier om een verwisseling op te lossen. Ik ben naar Londen geweest om bij “Conjuring at the Court” op te treden. Ik was show caller voor een evenement voor Warchild, deed de toneel regie van de Maritime Awards in Rotterdam en nam een commercial op voor Renault.

Magic, modellenwerk, regie, event planning, ik kan er niks aan doen. ik vind het allemaal leuk.

Zou het beter zijn als ik me op één tak van sport focus? Bijvoorbeeld alleen nog maar magic, is er dan wel genoeg werk? Verdien ik dan nog genoeg, als freelancer moet je het natuurlijk elke maand maar zelf uitzoeken.

Ik zit momenteel op een Amerikaanse werkvisum te wachten. Als je stress wilt in je leven moet je proberen om in Amerika aan de bak te komen. Ik heb een contract getekend bij “The Illusionists”, niet met mijn eigen act maar als Leading Lady (mooi woord voor assistente van alle magicians). Dat betekend dus dat na mijn solo act te hebben gehad op de West End, ik nu weer “gewoon” assistente wordt, maar is dat erg? Had ik door moeten pakken? Ik weet het niet, de laatste paar keren dat ik bij Hans (Klok) in mocht vallen genoot ik er echt weer van.

Wat ik wil zeggen is: mijn plan is dat ik geen plan heb. Ik vind het leuk om te kijken waar ik allemaal nog terecht kan komen en ik ben bang dat als ik mezelf doelen ga stellen, ik daar dan krampachtig aan vast ga houden waardoor ik hele leuke klussen met hele gezellige mensen ga missen.

Dus nu vraag ik me af, ambitieuze goochelaars en illusionisten, wat is jullie plan? Wat is je doel? Waar wil je eindigen of juist beginnen?
Denk er eens over na als je dat nog niet gedaan hebt en let me know. Ik ben heel benieuwd!