Persbericht 25 nov 2016

‘The Illusionists’ in Vlaanderen

Dat ‘The illusionists’ naar Nederland komen in januari wisten we al, en daar zullen wij als informagie.nl zeker ook aandacht aan besteden, maar in februari krijgen de shows in Vlaanderen er een gastheer bij.

Kobe van Herwegen

Vanaf 17 februari 2017 strijkt het verbluffende totaalspektakel ‘The Illusionists’ neer in Vlaanderen. The Illusionists kunnen nu ook rekenen op een ervaren gastheer tijdens hun vuurdoop in Vlaanderen. Kobe Van Herwegen – begenadigd goochelaar en dé expert wat betreft goochelgeschiedenis in Vlaanderen – zal bij de shows in ons land het voorprogramma vakkundig voor z’n rekening nemen en voor een eerste vleugje magie zorgen! ‘The Illusionists’ verzamelt de zeven beste illusionisten ter wereld in één wervelende show, die bol staat van de onwaarschijnlijke stunts en illusies. Dit ongezien spektakel verbreekt wereldwijd alle verkooprecords en combineert het vakmanschap van Houdini en het theatrale genie van David Copperfield, met de modernste technieken op gebied van decor- en kostuumontwerp.

Gat in de lucht

“Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen ik de vraag kreeg om mee te werken aan de shows van ‘The Illusionists’ in Vlaanderen. Dit is de ABSOLUTE wereldtop wat betreft ‘magic shows’. De mensen gaan niet weten, laat staan geloven wat ze zien”, aldus een enthousiaste Kobe Van Herwegen. “Het is echt een droom die in vervulling gaat voor mij om samen met die mannen op het podium te staan en alles van zo dichtbij te kunnen meemaken. Ik heb tijdens de voorbije Cultuurmarkt van Vlaanderen het genoegen gehad één van de illusionisten, Luis de Matos – The Master Magician, persoonlijk te ontmoeten en aan het werk te zien. Al de mensen op de Handschoenmarkt in Antwerpen, ik inclusief, stonden werkelijk met open mond naar zijn act te kijken. Na afloop heb ik hem ook ‘Chapeau’, mijn boek over de goochelgeschiedenis in België, overhandigd. Veel van de tekst zal hij niet begrijpen, maar binnenkort zal ik hem wel het nodige uitleggen. Ik krijg wel klamme handjes telkens ik eraan denk dat ik in februari 2017 met die wereldtoppers het podium zal delen”, besluit een gezond nerveuze Kobe.
 
Eindelijk is België aan de beurt en is Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent vanaf 17 februari 2017 het toneel voor de wervelende illusies van dit illustere septet magiërs, dat stormenderhand de wereld verovert. Tickets & info ‘The Illusionists’: www.illusionists.be