Zo sta je nog midden in het magische geweld dat Dutch Festival of Magic heet, een week later sta je lekker met het zonnetje op je bol op de Kennemerboulevard in IJmuiden verslag te doen van de Boulevard of Magic. Ook dit jaar mocht de NMU inhaken op dit evenement om de officiële kampioenschappen straatgoochelen te organiseren.
En Informagie was daar uiteraard ook weer bij. Tegelijkertijd viel er nog zoveel te bespreken over het Dutch Festival of Magic dat de we besloten er één nabeschouwing van beide evenementen van te maken. Compleet met beelden uit Hoofddorp en IJmuiden.

benefiet-clown-gringo-ab-appelsap-en-mack

Samen met Jorrit Schooneman – die het live-streamen op Facebook voor zijn rekening nam tijdens het Dutch Festival of Magic – blik ik terug op een paar mooie magische momenten. We zien Syb Faes die laat zien waarom hij als 13 jarige nu al volop meetelt bij de volwassen goochelaars en Jasper Jongejans met een indrukwekkend bekerspel. Maar ook Niek Takens, Charley Crama, Hannah, Hans Klok… In de beelden van het Dutch Festival of Magic komen ze allemaal voorbij.

hans-klok-taart-en-clown-coco

Maar tegelijkertijd veel leuke beelden van de Boulevard of Magic die dit jaar voor de vierde keer gehouden werd. Volgend jaar is dit feestje voor de vijfde keer in de buitenlucht en we hebben nu al het vermoeden dat Herman Koster en zijn team groots gaan uitpakken.

Mario-Magic---johan-jansen---sven

Oorkonde-meest-originele-act

Jean Paul