Komt het Zien! is genomineerd door het ANWB Fonds en maakt kans op € 10.000.

Stichting Komt het Zien! van Arlette Hanson, maakt met blindentolken de beleving van theater mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen daardoor net zo genieten van voorstellingen als mensen die goed kunnen zien.

Het concept met blindentolken werkt fantastisch. Maar er mist nog iets. Want hoe vind je met een visuele beperking zelfstandig in het theater de garderobe, het toilet en de juiste zaal? Daarvoor bedacht Arlette WEGWIJS: online audio introducties met informatie en beschrijvingen van de theaters. Hoe bereik je het theater, waar is de ingang, waar zijn de toiletten, in welke stijl is het gebouwd, welke kleuren zijn er en hoe ziet de zaal eruit? Blinden en slechtzienden kunnen deze gesproken informatie van te voren thuis al beluisteren.

Wil je Arlette en Komt het Zien! in deze lastige coronatijd helpen om kans te maken die € 10.000 te winnen, zodat de WEGWIJS audio introducties nu gemaakt kunnen worden? Stem dan op Komt het Zien!

Alvast bedankt!

Wil je meer weten over Komt het Zien! Kijk op www.komthetzien.nl


Blindentolken horen tijdens de voorstelling in hun koptelefoon wat de blindentolk beschrijft (Hilbert Geerling is een van de blindentolken van Komt het Zien!)