In the spotlight: MKCN

In januari 2016 waren Niels Drost en Jasmijn Verhulst van campusblog.nl* te gast bij de Magische Kring Centraal Nederland (MKCN) om een korte video-reportage te maken over onze junioren-afdeling.

De MKCN is in 1962 opgericht en heeft een rijke ervaring in het begeleiden van (professionele) goochelaars bij hun act of show.
Sinds 2008 heeft de MKCN ook een junioren-afdeling; de junioren komen elke tweede maandag van de maand bij elkaar – met uitzondering van de zomervakantie – om onder begeleiding van ervaren goochelaars hun magische technieken bij te schaven en hun act te perfectioneren.
Ook krijgen de junioren les in de magische kunst en worden hen er nieuwe technieken bijgebracht.
Technieken die ze later na goed oefenen weer kunnen inzetten om hun publiek te verbazen.

De club heeft dankzij dit lesprogramma al vele kampioenen voortgebracht, zoals Michael van Straelen die in 2013 Nederlands jeugdkampioen werd in het close-up goochelen, maar ook Hans Klik (Xander van Doorn) die met zijn prijs de overwinning in het toneelgoochelen wist binnen te halen.

Ook in 2016 zullen beide heren van zich laten horen en zich laten zien op het junioren-kampioenschap dat 24 april gehouden word in Studio Gala te Meppel en uiteraard zijn ze keihard aan het trainen om er zo hopelijk weer met de overwinning vandoor te gaan.

Heeft u na het zien van deze reportage interesse om lid te worden van de MKCN, dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de MKCN.
Op www.denmu.nl vind u de meest actuele contactgegevens.

*campusblog.nl is een platform van de Hogeschool Utrecht
Deze video is eerder verschenen op campusblog.nl en is met toestemming gepubliceerd op informagie.nl