Secrets by Winfried

Het Magic Art Center in Bennebroek is nog steeds het mekka van de goochelkunst.
Alle groten der aarde zijn wel eens een keer langs geweest, hebben een optreden verzorgd of hebben vroeger daar ook les gehad van Richard Ross.
Logo-Secrets

Hans Klok kreeg niet alleen begeleiding van Richard Ross, ook illusionist Winfried liep de deur van het Magic Art Center plat. Voor hem begon het allemaal toen hij vier jaar oud was en een goocheldoos voor zijn verjaardag kreeg. Familie en vrienden wist hij al te vermaken en op zijn zesde verjaardag besloot Winfried om goochelaar te worden. Zijn ouders stonden achter zijn beslissing en na wat rondbellen van zijn vader kwamen ze uiteindelijk terecht bij Richard Ross.
Samen met Richard maakte hij zijn eerste podium act en na lang en veel oefenen werd Winfried op 9 jarige leeftijd Nederlands kampioen bij de junioren. Ook in het buitenland gooide hij hoge ogen en stond hij al te schitteren in het eindgala van het wereldcongres. Dit vormde voor Winfried de grote doorbraak en hij reisde vervolgens de wereld over met zijn act. Angelique kwam daar niet veel later bij, want die wilde ook graag de wereld over reizen en optreden. Met haar ballet-achtergrond was er een magisch duo geboren dat 21 jaar lang overal ter wereld shows gaf.

Solo verder

Nadat Angelique besloten had om te stoppen met de shows is Winfried solo doorgegaan.
Op dit moment is hij te zien in Themapark & Resort Slagharen, waar hij regelmatig jonge bezoekers al hielp met een truc die ze hem lieten zien tussen de shows door. De directeur van het park zag dit en stimuleerde Winfried om met een leuk idee te komen om magic nog meer in de spotlights te zetten; dit werd dus de productlijn “ Secret by Winfried”. Winfried wilde echter niet zomaar een goocheldoos ontwikkelen waar alleen zijn hoofd voorop staat. Nee, het moest een beleving worden met voor elk wat wils. Samen met een goede vriend bedachten ze om eerst een DVD te maken met leuke goocheltrucs, maar dat was nog niet genoeg en de vader van Winfried kwam ter inspiratie naar hem toe met een oude koffer met trucs die Winfried vroeger altijd deed. De fabrikant van deze trucs van toen is opgezocht – en die bestond nog steeds – en er is toen besloten om deze trucs opnieuw uit te brengen.

Hans Klok is jaloers

Voorafgaande aan de officiële lancering van “Secrets by Winfried” vertelde collega illusionist Hans Klok dat hij heel jaloers is op dit format en dat hij het zelf graag jaren eerder bedacht zou hebben, waarna er vervolgens met een magisch gebaar uit een grote doorzichtige kist de productlijn op magische wijze tevoorschijn kwam. De productlijn bestaat dus uit trucs die Winfried zelf aan het begin van zijn magische carrière in zijn shows deed. De doelgroep is de wat jongere goochelaar, maar ook voor de meer doorgewinterde goochelaar zitten er toch een paar leuke trucs tussen die we eigenlijk allemaal een beetje vergeten zijn.

Winfried-en-Hans

Secrets by Winfried is vanaf nu te koop en te zien via www.secretsbywinfried.nl
En Winfried zelf is ook nog te bewonderen met zijn show in themepark & resort Slagharen.

Foto’s: Danielle Ridderhof