Inmiddels al weer een goed aantal weken geleden vond er in de Holliday Inn in Amsterdam bovenstaand evenement plaats, waar de volgende magic dealers aan deelnamen:

  • Paul Richards
  • Dirk Losander
  • Magic Smith
  • Card Shark
  • Mark Mason
  • Magic Shop (Heemskerk)

Het betrof hier een nieuw format, een andere formule en opzet dan we eerder gezien hebben. Intiem, overzichtelijk, gevarieerd en dus voor
Uiteraard lag het accent op de verkoop van trucs en goochel props, maar gelukkig voerde de commercie niet alleen maar de boventoon.

We hebben allemaal op congressen wel eens eerder een zgn. dealer demonstratie meegemaakt, maar veelal viel dat tegen omdat de vertoning vaak niet voldoende uit de verf kwam.
Hier stonden echter rasverkopers, die met trots hun top effecten vertoonden en ook uitlegden (!). Met name de uitleg, ontstaansgeschiedenis, de gisse methodes maar ook het enthousiasme waarmee dit alles gebracht werd waren zeer stimulerend. Uiteraard ook voor de verkoop, maar bij de deelnemende dealers moet de schoorsteen nu eenmaal ook roken en voor kwaliteitseffecten moeten we ook niet op een dubbeltje willen kijken.

Duidelijk merkbaar was dat de vertoonde effecten echte zgn. workers waren, effecten waar (ook) wij in de praktijk veel aan kunnen hebben. Uiteraard hebben de geestelijke vaders in kwestie deze effecten vele jaren vele malen vertoond en vervolmaakt en kunnen zij deze inmiddels op de automatische piloot vertonen.

Er zat echter geen enkele ‘pipedream’ tussen, dat wil zeggen effecten die er op Youtube wel heel gelikt uitzien, maar waar wij – mindere goden – na aanschaf in de praktijk toch de nodige moeite mee blijken te hebben.

Kortom: waar voor je geld en een experiment dat wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is.

Ik ben er van overtuigd dat de ca. 70 andere aanwezigen er ook zo over gedacht hebben.

Hopelijk bereikt mijn commentaar de initiatiefnemers en mochten zij dit evenement voor herhaling vatbaar vinden, dan weet u voor een volgende keer wat u kan verwachten en dat het alleszins de moeite waard is om er (dan) heen te gaan.

Gandalf