“Van mijn professionele collegae hoor ik wel eens dat zij “last hebben” van de TV goochelaars. “Kan jij dat ook wat die Dynamo doet?”, nadat ze zelf kort daarvoor de sterren van de hemel gegoocheld hebben. Wat moet je daarop antwoorden? Goede vraag! En helemaal eerlijk is deze “concurrentie” ook al niet.”
Beste Gandalf, dit “probleem”heeft Arjan ook al een keer in zijn columm besproken en ik heb toen met hem daar over gemaild, maar nu dan met jouw ook. Goochelaars leggen deze vraag altijd negatief uit, waarom? Die mensen kennen je totaal niet maar vinden je als goochelaar erg interessant en willen een geprek met je aanknopen. Dan ligt toch voor de hand dat ze iets zoeken wat in het straatje past. Het zou vreemd zijn als ze dan zouden beginnen met “Mijn neef is automonteur die doet ook wonderbaarlijke dingen met oude auto’s.”Ze zoeken een onderwerp wat ze kennen. Waarom reageren goochelaars daar dan zo zuur op. Ik heb jarenlang als komiek gewerkt en als de voorstelling goed was, en dat kwam wel eens voor, dan merkte ik altijd dat mensen een grap aan me kwamen vertellen, die ik bij de eerste zin meestal al kende. Maar ik lachte altijd hartelijk en zei dan altijd iets van “Nou ik ga kijken wat ik daarmee kan” Want die mensen lieten blijken je leuk te vinden, hun aandacht is een compliment. Zeg gewoon dat je Dynamo ook geweldig vindt, maar dat hij vanavond bezet was en dat de organisatie toen jouw maar heeft gevraagd.
Groeten Nico van Hulst