Veghel heeft er een bijzondere publiekstrekker bij! In een van de hoofdwinkelstraten van dit leuke Brabantse plaatsje is de enthousiaste biergoochelaar en jonge startende ondernemer Sven Bosch begonnen aan het realiseren van zijn droom: een mooie eigentijdse goochelwinkel met een indrukwekkende naam: Premium Magic Store! Die droom is werkelijkheid geworden, want de deuren van deze magische winkel zijn ondertussen al weer een aantal weken geopend. Reden voor het bestuur van de NMU om langs te gaan en hem alle goeds toe te wensen in deze stap.

Sven is in ons wereldje bekend als de biergoochelaar. Hij heeft in die hoedanigheid al menig feest mogen opluisteren als goochelend artiest, ondanks zijn nog jonge leeftijd. Nu komt het ondernemerschap daar dan ook nog eens bij. Daarbij kiest Sven niet voor de makkelijkste weg, want ons goochelland heeft met Dynamite Magic shop en Magic Shop Heemskerk al twee grote, mooie en ervaren goochelwinkels in de markt zitten. De vraag of er in ons kleine landje dan ook nog wel plaats is voor een derde fysieke goochelwinkel wordt door Sven positief beantwoord. Hij heeft daar alle vertrouwen in.

Met grote nieuwsgierigheid en hoge verwachtingen brengen we dan ook een eerste bezoek aan de de Premium Magic Store. De eerste kennismaking is met de etalage die er zeker nieuwsgierig makend uitziet en er voor zorgt dat je toch even blijft staan om te zien wat er nu eigenlijk allemaal in het winkelraam staat. Het nodigt zeker uit om toch ook even binnen te gaan kijken. En dat doen we uiteraard dan ook, want daar komen we immers. Bij binnenkomst valt direct op dat de winkel een zeer eigen gezicht heeft en in weinig lijkt op veel andere goochelwinkels. Sven heeft een prachtige winkel in magische sferen weten neer te zetten, waarin het huiskamergevoel een grote rol speelt bij de winkelbeleving. Er is natuurlijk veel te snuffelen en uit te zoeken aan trucs, kaartspellen, boeken, posters etc., maar je hebt ook de gelegenheid om gezellig aan de ‘huiskamertafel’ te gaan zitten waar je rustig je koffie en je worstenbroodje ( natuurlijk…wat anders in Veghel) kunt opeten. Ondertussen een boek bekijkend uit de boekenkast of een demonstratie bewonderen van de laatste nieuwe effecten door de eigenaar zelf. De winkel biedt genoeg om te bekijken. Het oog voor detail bij de aankleding van de zaak valt op. Naast de trucs die natuurlijk uitgestald zijn, zie je ook mooie grote historische posters en mooi uitgestalde magische decoraties.

En dan uiteraard ook de close-up matten! Je vindt ze er in alle soorten, maten en kleuren! Je kan ze zelfs laten maken waar je bij staat en uitgevoerd zoals je het zelf hebben wilt. De Bosch close-up matten en tafels zijn ondertussen beroemd aan het worden over onze landsgrenzen heen en zijn van fantastische kwaliteit en onderscheidend. Het is nu dan ook een aparte reden geworden om naar de Premium Magic Store te gaan. Ook het grote apparaat in de winkel valt op. Het is het laserapparaat dat de mogelijkheid biedt om eigen logo’s op de close up matten aan te brengen en zo te personaliseren. Het ziet er indrukwekkend uit, zeker als Sven een demonstratie geeft van wat de mogelijkheden zijn.
Het is duidelijk dat Sven Bosch veel aandacht heeft besteed aan het gezicht van de winkel en hart voor de zaak heeft. Dit komt overigens ook tot uiting in een zeer mooi vorm gegeven website die mooi aansluit bij de outillage van de winkel. Kortom, de Nederlandse goochelaar heeft met de aanwezigheid van de Premium Magic Store een mooie aanvulling in het magische winkelaanbod.

Aanvankelijk was het de bedoeling om een officiële opening van de Premium Magic Store te laten plaatsvinden met een aantrekkelijk magisch evenement er om heen. Het Corona virus heeft deze plannen helaas allemaal doen dwarsbomen. Het is duidelijk dat dit niet de meest makkelijke tijd is om te beginnen met een nieuwe zaak. Toch heeft het Sven Bosch niet weerhouden om te starten. De Premium Magic Store is geboren. Gaat u gerust is kijken in deze mooie zaak. Er is genoeg te vinden en de welbekende Brabantse gastvrijheid zult u zeker ook hier aantreffen. Het is een bezoek zeker waard.

Het adres: Molenwieken 44

5461 KG Veghel

René Laurant