Now You See Me 2

Vandaag 8 juni 2016 was de officiële premiére van de film Now You See Me 2, in Pathé Arena te Amsterdam, de rode loper was uitgerold en veel pers was aanwezig om de nodige foto’s te maken van de bekende Nederlanders die over de rode loper mochten flaneren.

foto-pers

Zo ook ondergetekende. Ik schaar mijzelf absoluut niet onder het kopje Bekende Nederlander, maar wel onder het kopje “ magic-minded” gek op alles wat met magie te maken heeft, maar ik ben ook filmliefhebber. Buiten kwamen we de altijd charmante Bianca Farla tegen die stond te wachten op de magiër zelf die door de pers gevraagd werd even te poseren voor een foto en een interview.

Bianca-Farla
Bianca Farla

Samen met mijn date voor de avond gingen we verwachtingsvol naar Amsterdam. Nu had ik al heel stiekem wat voorkennis omdat ik een kleine twee weken geleden gevraagd had aan Rob Mollien (van het duo Rob & Emiel) om voor mij de honneurs waar te nemen bij de persvoorstelling; dus ik wist wat we konden verwachten. Ondanks de gematigde toon van Rob over de film ben ik toch anders van mening. Sterker nog, ik ben razend enthousiast over de film. Niet omdat ik uitgenodigd was voor de officiële première en dan als bedankje een positief verhaal vertel over de film, maar als liefhebber van het genre waarin deze film zich bevindt: de zogenaamde “heist-films”. Heist is een subgenre van criminele films waarbij de focus ligt op het plannen, het uitvoeren en de afloop van een diefstal.

Dennis en Rob in het voorprogramma

Voorafgaand aan de film werd er door goochelaar Dennis Oosterwold, die gewapend was met een spel kaarten en elastiekjes, het publiek verwonderde in de foyer als smaakmaker, waarna we met de bak popcorn en drankjes de zaal in kwamen en voor aanvang van de film nog eens verrast werden door een optreden van Rob Mollien. Helemaal in stijl van de film liet hij wat magische trucs zien aan de genodigden en opeens zag ik toch wel een gelijkenis tussen Rob en de acteur Woody Harrelson. Als je niet beter weet zou je denken dat beide heren familie van elkaar zijn.

Rob-op-premiere-NYSM2
Rob Mollien

Echte trucs

De film begint meteen al spannend door je eerst terug in de tijd mee te nemen naar de jaren 80, waarbij we ooggetuige zijn van een ontsnappingsstunt in de stijl van Harry Houdini. Deze scène is heel knap gedaan want dankzij de digitale magie van Hollywood zijn sommige acteurs opeens 30 jaar jonger geworden. Daarna gaat het verhaal in hoog tempo aan je voorbij. De 129 minuten die de film lang is vlogen om gewoon en wat mij betreft had de film best nog wel langer mogen duren.
Maar goed ik heb dan misschien een beetje een gekleurde mening want ik hou gewoon van dit soort films. De magie in de film word soms geholpen door de technische trucs die Hollywood kan uitvoeren, maar veel trucs in de film zijn daadwerkelijke trucs en echt uit te voeren. Zo hebben de acteurs ook maanden getraind op een scène waarin een kaart gemanipuleerd wordt tussen 4 personages uit de film. Verder heeft de acteur Woody Harrelson een hypnose-training gevolgd. Dit allemaal onder leiding van niemand minder dan illusionist David Copperfield, die tevens co-producent is van deze film.

Inmiddels is ook aangekondigd dat een Deel Drie in voorbereiding is maar voor nu is het genieten van Deel Twee, en met wat voor insteek je ook naar deze film gaat – of dat nou voor de magie is of voor het verhaal – je zal zeker ruim twee uur lang entertained zijn.

Lees ook de recensie van de film door Rob Mollien. Klik hier