Mij is gevraagd om af en toe een column te schrijven voor de Informagie en om een of andere duistere reden heb ik ja gezegd.

Ik heb eerst maar eens gekeken naar wat een column eigenlijk precies is. Volgens Wikipedia is het een met regelmaat verschijnend, kort stukje proza van een bepaalde auteur. Mmm, eerst maar even kijken wat proza precies is. Volgens datzelfde Wikipedia is Proza iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Dat zou dus moeten lukken. Nu is het natuurlijk logisch dat deze column over goochel gerelateerde onderwerpen zou moeten gaan.

Wat mij als eerste te binnen schiet is natuurlijk het FISM in Korea. Ik zou er graag heen willen. Zo’n FISM is een geweldig evenement. Alhoewel ik heel graag naar congressen ga heb ik maar twee wereldcongressen meegemaakt: Den Haag 2003 en Blackpool 2012. Geweldige belevenissen waren dat. Zes dagen alleen maar goochelen!

De wedstrijden zijn natuurlijk de hoogtepunten. Het is altijd een genot om al die acts te zien. Ik word er ook altijd enorm door gemotiveerd. Vaak neem ik mij dan weer voor om ook weer eens wat in elkaar te draaien, voor het NK dan natuurlijk. Meestal komt daar niets van terecht. Wel wil ik vanaf deze plaats de Nederlandse deelnemers bij het komende FISM succes wensen!

Ook zijn er altijd heel veel dealers te vinden die je van alles proberen te verkopen. In mijn geval lukt dat ook vaak. Als ik iets moois zie wil ik het toch graag hebben! Of ik er dan ooit wat mee ga doen… daar zullen we het maar niet over hebben. Maar ja, het kost wel een paar stuivers: Het kaartje voor het congres, de vliegreis, het hotel, af en toe wat eten en drinken en aangezien ik zonder werk zit…… Ik wacht wel weer op het Dutch Festival of Magic 2019. Zullen we daar dan eens een keer met zijn allen naar toe gaan? Lijkt me reuze gezellig. Zal ik weer eens meedoen met de wedstijd? Tijd zat, toch?

Gert Piet