PERSBERICHT
Meppel, 15 april 2019

Alfredo Lorenzo WINNAAR Nederlandse Juniorenkampioenschappen Goochelen 2019

Zondag 14 april jl. vond in Meppel het 36ste NMU Junioren Goochelconcours plaats, een wedstrijd die jaarlijks door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) wordt uitgeschreven. Aan de wedstrijd namen junioren deel in de categorieën close-up magie en toneelmagie. Zij hebben gestreden om de officiële titel Nederlands Juniorenkampioen Goochelen 2019 in hun categorie. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, heeft tot de winnaar uitgeroepen:

Alfredo Lorenzo

 

Alfredo Lorenzo mag zich officieel Nederlands Juniorenkampioen 2019 noemen. Alfredo Lorenzo manipuleert uiterst vaardig met brandende kaarsen en met speelkaarten, die verschijnen en weer verdwijnen of terugkeren als kaartenwaaiers. Aan het slot van zijn act schiet hij speelkaarten tot in de nok van het theater. De afgelopen jaren viel hij al meermalen in de prijzen, maar ook in de goochelkunst zijn de resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. De goochelaar moet het op ieder concours weer opnieuw bewijzen en waarmaken.

Nigel Otermans wist de categorie Toneelmagie te winnen en Chris IJzerman categorie Close-Up. Zij mogen zich respectievelijk Nederlands Kampioen Junioren Toneelmagie 2019 dan wel Nederlands Kampioen Junioren Close-up goochelen noemen.

Uitslagen Junioren Close-Up en Toneelconcours 2019 (1ste t/m 3de prijs)

TONEEL

1e prijs           Nigel Otermans
2e prijs             Hans Klik
3e prijs             Julian & Maurisa

CLOSE UP

1e prijs          Chris IJzerman
2e prijs             Dylan Spence
3e prijs             Wessel Kort
Arie Brouwer & Co Voerman Aanmoedigingsprijs Close Up: Espen en Luca

 

Datum: zondag 14 april 2015

Locatie: Manro Evenementen Studio Gala, Meppel (www.studiogala.nl)

Zie de website van de NMU (www.DeNMU.nl) voor meer informatie:
in Nederland dé informatiesite voor iedereen (jeugd en volwassenen), die meer wil weten over goochelen, goocheldiploma’s voor de jeugd en goochelclubs.

Dit evenement werd gesponsord door: Manro Evenementen Studio Gala en de NMU.

Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)

De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van het Dutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van een Nederlands goochelvakblad, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

 

De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.

Meer informatie?

Nederlandse Magische Unie
Secretariaat
0318-624161

Website: www.DeNMU.nl
Twitter: www.twitter.com/de_NMU
Facebook: https://www.facebook.com/pages/NMU-Magic/782430188468954
Facebook Juniorenkampioenschap: https://www.facebook.com/events/786527418092999/