Goochelaar Flip Hallema onderscheiden met de Gouden Speld.

De Nederlandse Magische Unie (www.denmu.nl) heeft de Gouden Speld toegekend aan Flip Hallema (artiestennaam: FL!P). De Gouden Speld is de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van de goochelkunst. Flip Hallema heeft daarmee een bijzondere erkenning gekregen van de Nederlandse goochelwereld voor zijn bijdrage aan de goochelkunst in binnen- en buitenland.

Tot op de dag van vandaag wordt hij nationaal en internationaal uitgenodigd voor optredens, lezingen, demonstraties en advies. Flip is sinds 1950 actief in de goochelkunst, eerst als amateur en sinds 1972 als beroepsartiest. Hij kent het métier letterlijk van binnen en van buiten: als professioneel goochelaar (internationaal), als uitvinder, als leermeester en 6 jaar als President van de Nederlandse Magische Unie (“de goochelbond”).

Hij heeft belangrijke bijdragen aan de goochelkunst geleverd, zoals de “Flip-stick move” en een veelheid aan vernieuwende touw- en kaarttrucs, die zijn vastgelegd in een serie DVD’s en in boeken en goocheltijdschriften in binnen- en buitenland.

Niet alleen technisch, maar ook artistiek heeft hij de goochelkunst verder gebracht, zoals reeds bleek uit zijn prijswinnende “Duplo-act” in 1969! (Hij heeft met deze vernieuwende en toonaangevende act de 1ste prijs in de categorie Algemeen Goochelen gewonnen en veel internationale bewondering geoogst.) Daarna heeft hij nog verschillende prijzen gewonnen, denk aan de Prijs voor Uitvinding in 1999 en zijn act in de categorie Cartomagie in 2008.

Flip is tevens een van de weinige Nederlanders die genoemd wordt in de ultieme klassieker, het internationale goochelboek “Tarbell Course in Magic”. Ook kreeg hij een eigen hoofdstuk in de invloedrijke uitgave “The World’s Greatest Magic”.

En of nu een beginnende goochelaar om advies vraagt of gevestigde (inter)nationale ‘namen’ hem om tips vragen, Flip is altijd bereid de goochelaar verder te helpen.

flip-hallema