Vakantie is voor velen onder ons het moment om even de telefoon uit te zetten en met de voetjes al dan niet omhoog genieten van rust en misschien wel de zon in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk, Rome of misschien wel Dubai of Azië. Maar er zijn ook veel goochelaars die gewoon doorwerken deze vakantie en die we kunnen bewonderen in het land. En dat geeft meestal ook meteen een leuk dagje uit. Dus bent u die thuisblijver dan hoeft u zich ook zeker niet te vervelen.

Zo staat bijvoorbeeld Dennis Oosterwold deze zomer in het all inclusive (dus met eten en drinken) attractiepark Duinezathe in Appelscha. In dit park dat zich richt op kinderen van de basisschool verzorgt hij in de rol van zijn alter-ego Koen Willen Adraat een leuke en leerzame show in Koen’s Laboratorium.

Reizen we wat verder dan komen we uit in Goes en zien we master illusionist Winfried staan met zijn show Secrets of Magic. Daar is nu het Super Zomer Festival tot 27 augustus waar kinderen (en zij die nog jong van geest zijn) zich kunnen vermaken in een pop-up pretpark. Maar ook liefhebbers van een baantje trekken in een zwembad of rustig aandoen in de Lazy River kunnen hun hart hier ophalen. Dus vergeet niet je zwembroek mee te nemen.

Andrew Melia zien we in Cirque Magique in attractiepark Duinrell zijn kunsten vertonen. In deze show weet hij het publiek te boeien met de meest fantastische illusies maar ook kunnen we genieten van het betere eenwielerwerk dat verzorgd wordt door Tobit & Jasmijn. Die laatste twee hebben we kunnen zien in Holland’s Got Talent waarbij ze bewezen dat ze zeer goed overweg kunnen met een eenwieler. Jelle Coppelmans is ook elke zondagavond te bewonderen in dit park met een 60 minuten durende illusieshow.

Ook dit jaar laat de Efteling van zich horen op het magische vlak. Elke vrijdag en zaterdagavond is het park geopend tot laat in de avond, en zien we op het Fata Morgana plein doorlopend heel veel Ali’s mensen betoveren met hun oosterse magie. Op het podium zijn er doorlopend twee magische shows te zien en tussen de gasten door zijn er ook oosterse straatgoochelaars te zien

Zijn al die attractieparken en zwembaden niet aan u besteed, dan is er elke eerste dinsdag van de maand de Amsterdam Magic Show. Een show die al meer dan een jaar met groot succes draait in het hartje van Amsterdam op 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Toverlakei Evenblij (oftewel Nederlands Kampioen goochelen voor kinderen Charly Crama) geeft vanaf 25 juli tot en met 16 augustus elke dinsdag en woensdag een toverachtige kindershow in de paleistuin van Paleis het Loo.

De zomervakantie kunt u magisch afsluiten op 27 augustus in theater de Meerse in Hoofddorp (jawel de locatie van het Dutch Festival of Magic 2017). Daar zal voor het Magic Art Center een speciaal benefietgala georganiseerd worden ten behoeve van het voortbestaan van dit leuke theater in Bennebroek. Hans Klok heeft wat vrienden bereid gevonden om geheel belangeloos op te treden en zal zelf ook nog een kort showblok verzorgen waarbij ons verzekerd is dat dit spectaculair zal zijn.

Otto Wessely is onlangs ook aan de line-up van artiesten toegevoegd die optreden tijdens het benefietgala. Otto was een van de absolute hoogtepunten tijdens het FISM in 2015 en heeft een act die je gezien moet hebben om er over mee te kunnen praten.

Zoals u ziet hoeft u als thuisblijver zich deze zomer zeker niet te vervelen op het magische vlak. Er is genoeg te doen en te zien en voor elk wat wils.

Voor meer informatie over de diverse evenementen genoemd in dit artikel verwijzen wij u graag naar de desbetreffende websites van de organisatoren.

www.duinenzathe.nl
www.omnium.nl
www.duinrell.nl
www.efteling.com
www.amsterdam-magic.com
www.magicartcenter.nl
www.sjarliesjow.nl