Bussum 4 sep 2020 – De Bussumse entertainer Niels Harder, alias ‘Crazy Harder’, heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten. Vrijdag 4 september brengt hij zijn nieuwe track ‘Magic!’ uit. Een unieke combinatie van muziek, dans en magic.

Niels Harder is onder meer bekend van de talentenjachten Britain’s Got Talent en het Duitse Das Supertalent. Met zijn komische goochelact schopte hij het tot de halve finales. Drie jaar geleden ging hij zich meer op de muziek richten. Hij nam zang- en danslessen en bracht in 2018 zijn debuutsingle ‘FireVibe’ uit. De afgelopen maanden werkte Niels keihard aan zichzelf – hij viel in een halfjaar tijd maar liefst 40 kilo af – én aan zijn nieuwe track ‘Magic!’. Uniek is dat daarin drie disciplines samenkomen: muziek, dans én magic.

Geen cameratrucs

In de videoclip van ‘Magic!’ zingt Niels niet alleen de lead-, maar ook de backing vocals. Ook de dans neemt hij voor eigen rekening. Bijzonder is dat in de videoclip 7 illusies te zien zijn, die Niels stuk voor stuk zelf heeft ontworpen. ‘We hebben de video in 1 take opgenomen,’ vertelt hij. ‘Er komt geen cameratrucage aan te pas. What you see is what you get. Daardoor heb je als kijker het gevoel dat je onderdeel bent van de clip en dat je het écht meemaakt.’ Hij voegt eraan toe: ‘Vlak voor de opname hebben alle crewmembers overigens negatief getest op covid-19. De clip is dus volledig coronaproof!’