Jongleur en goochelaar Niels Duinker ontvangt Merlin Award

Niels Duinker is onlangs in Las Vegas gekozen tot “Variety Act of the Year”. Meervoudig Nederlands kampioen jongleren Niels Duinker is net terug in Nederland na een wereldtournee van drie maanden. De Rotterdamse jongleur heeft het afgelopen kwartaal opgetreden in Las Vegas, Berlijn, Taiwan en is nu weer terug in Nederland.

Tony Hassini, president van ‘s werelds grootste goochelvereniging, de International Magicians Society heeft in Las Vegas Niels de Merlin Award uitgereikt in de categorie van “Variety Act of the Year”. In 2012 ontving Niels Duinker deze prijs eerder. De Merlin Award is voor de goochelkunst, wat de Oscar is voor de filmwereld.

“De International Magicians Society is met 37.000 leden volgens het Guinness Book of Record de grootste vereniging ter wereld voor goochelaars. De Merlin Award wordt uitgereikt aan diegenen die het hoogste niveau in hun vak bereikt hebben, zowel op het nationale als internationale toneel. De criteria die de stemgerechtigde leden overwegen zijn talent, showmanship, originaliteit, vaardigheden, en vooral het zeldzame vermogen om onder alle omstandigheden het publiek te vermaken. David Copperfield, Penn & Teller en Doug Henning ontvingen deze prijs eerder.”

Niels Duinker is 30 jaar oud. Nadat hij in 2009 zijn werktuigkundig diploma haalde aan de TU Delft is hij met zijn show op alle 7 continenten geweest (zelfs Antarctica). Niels staat met zijn jongleren onder andere in het Guinness Book of World Records voor het jongleren van het meeste aantal voorwerpen, 12 jongleerbekers.

Show Trailer Niels Duinker 2016: