Deze week introduceert Marcel Verbakel (lid van Goochelclub Rotterdam) een nieuw spel: Mikado Magic. Hij heeft zich daarbij laten inspireren door het alom bekende Mikado spel. Bij Mikado Magic is het de bedoeling dat de speler zoveel mogelijk goochelstokken van de tafel haalt (zonder de anderen aan te raken of te bewegen). Op de getrokken speelkaart staat een naam van een beroemde goochelaar of illusionist. Binnen een bepaalde tijd mag de speler dan zoveel mogelijk figuren op tafel leggen. De speler met de meeste figuren/goochelstokken is uiteindelijk de winnaar.

Speelkaarten van Hans Klok tot Tommy Cooper

De stokjes van een normaal Mikado spel zijn rood, blauw, geel, oranje en groen maar dit Mikado Magic spel bestaat uit 52 grote- en 52 kleine goochelstokken. Daarnaast zitten in deze, mooi uitgevoerde doos, 52 speelkaarten met daarop namen van beroemde goochelaars en illusionisten uit binnen- en buitenland waaronder: Hans Klok, Rob & Emiel, Peter Eggink, Dynamo, Sabine van Diemen, Christian Farla, Victor Mitz, Aaron Crow, Peter Vogel, David Blaine.

MIKADO MAGIC, een leuk en eenvoudig spel voor jong en oud!

Eén van de spelers maakt een waaier van de stapel speelkaarten en degene die aan de beurt is trekt daar een willekeurige kaart uit. De speler maakt vervolgens met het aantal goochelstokken dat is gepakt (zonder de andere goochelstokken aan te raken of te bewegen) een figuur. Het figuur dient te maken te hebben met de naam van de goochelaar/illusionist op de getrokken speelkaart. Bij Hans Klok kan dat bijvoorbeeld een klok zijn of een kist of kast, bij Aaron Crow een pijl en boog of bij Tommy Cooper de bekende fez. Er wordt gespeeld op tijd met een mooi uitgevoerde One Minute Magic zandloper. De zandloper is veilig op te bergen in een metalen goochelstok. Mikado Magic kan met maximaal vier personen gespeeld worden.

Download-module voor eigen speelkaarten!

Heel slim is dat er ook een download-module is ontwikkeld om je eigen speelkaarten te maken. Zo kun je je eigen favoriete goochelaars/illusionisten aan het spel toevoegen. Ook kun je zo inhaken op de actualiteit. Bijvoorbeeld met goochelaar Miki Dark die onlangs in de halve finale stond van Holland’s Got Talent.

Nieuw product van MagicfromHolland

Mikado Magic zal worden uitgebracht onder het label
MagicfromHolland van Magicshop (o.a. bekend van het Cola blikje waar een munt invalt dat een hit was op de Blackpool Magic Convention 2019). Deze truc (CTC Project oftewel CoinToCan) was onlangs te zien bij De Wereld Draait Door en is ontwikkeld door Peter Eggink en Ron Timmer.

Maak kans op een gratis spel of de truc CTC Project t.w.v. € 120!

Onder de eerste 50 personen die een mail sturen waarom en met wie ze het Mikado Magic spel willen spelen worden vijf spellen verloot (geen aankoopverplichting). De meest originele inzending krijgt daarnaast CTC Project met een winkelwaarde van € 120 beschikbaar gesteld door Magicshop.

Meer informatie over Mikado Magic is te vinden op de website van Marcel Verbakel www.marcelverbakel.nl . Alleen daar is het Mikado Magic spel alvast te reserveren. De prijs bedraagt inclusief verzending bedraagt € 28,50 (de downloadmodule om zelf speelkaarten te maken is gratis). De oplage zal is in eerste instantie beperkt zijn.

Over Marcel Verbakel:
Werkzaam als kerndocent aan de Hogeschool Rotterdam opleiding Communicatie. In 2015 lid geworden van Goochelclub Rotterdam. Heeft een passie voor de goochelkunst, organiseert goochelevents treedt op en schrijft interviews voor de reportagereeks “de Weg naar het podium met….” Deze artikelen zijn opgenomen in zijn zelf geproduceerde magazine “Weg” en worden gepubliceerd op Informagie; het digitale platform van de Nederlandse Goochelkunst.

Voor vragen:

Marcel Verbakel
magic@marcelverbakel.nl
06 55 347350
www.marcelverbakel.nl

Overige gegevens Mikado Magic:

Fotografie: Bill de Kimpe, Krimpen aan den IJssel
Verpakkingsdesign: Martijn Smits, Rotterdam
Huisstijl Marcel Verbakel: Julius Smit, Rotterdam

Uitgebracht onder het label: MagicfromHolland/Magicshop Heemskerk en Marcel Verbakel Magic with a Smile