Marcel & Aquila…Jarenlang stonden deze twee heren op mijn verlanglijstje voor een interview en elke keer kwam het er in verband met drukte maar niet van.
Marcel & Aquila zitten namelijk nooit stil, ze zijn of altijd ergens ter wereld aan het optreden of ze zijn druk bezig met het bouwen, repeteren, bijschaven van bestaande shows. Speciaal voor de leden van de Nederlandse Magische Unie openen ze de deuren van “House of Magus”, de plek waar alles bedacht en gemaakt wordt.

Ontwikkelingen

Tijdens het Dutch Festival of Magic 2017 was er na de show eindelijk tijd om gewoon eens rustig bij te praten en werden er mij een paar leuke dingen ingefluisterd, waaronder dat ze bezig waren met het ontwikkelen van een geheel nieuwe show. Meteen pakte ik mijn agenda want hier wilde ik meer van weten, en zo geschiedde het dus dat op een mooie dag in september de deuren van “House of Magus” wagenwijd opengingen voor informagie.nl

Met open armen werd ik die middag ontvangen, maar ik moest nog wel heel even wachten want ze waren druk bezig met repeteren met nieuwe leden van Magus Utopia voor de show Nightmares die weer in China vertoond gaat worden.

foto-1en2-magus-utopia

Links zie je twee nieuwe leden van Magus Utopia in kostuum en je ziet weer goed hoeveel aandacht er geschonken wordt aan de kleine details; rechts daarvan zie je de volledige cast & crew om de show Nightmares ten tonele te brengen. Foto: Facebook Magus Utopia

Zo’n grote crew is ook echt wel nodig want er zijn ongeveer 3 mensen een hele dag bezig om de show weer klaar te maken voor een nieuw optreden.
Je moet dan bijvoorbeeld denken aan alle props met een likje verf bijwerken, de kostuums nalopen, want anders moet in het ergste geval de naaimachine weer tevoorschijn komen en natuurlijk het belangrijkste: de veiligheid die gewaarborgd moet zijn, want al het spektakel op het podium is niet zonder gevaar. Als je de show gezien hebt dan weet je dat er de nodige brandende elementen in zitten waar je je als performer lelijk aan kan branden als je niet oplet.
Aangezien de show tijdens het Dutch Festival of Magic met een dubbele bezetting gespeeld werd was het voor iedereen helemaal opletten met al die drukte op het podium en de ontploffingen daartussen.

Droog oefenen

Gelukkig blijven in “House of Magus” alle ontploffingen achterwege en wordt alles droog geoefend. Zoals gezegd moest ik even wachten en dus had ik mooi de tijd om even rond te kijken. Als eerste keek ik even om het hoekje bij Dick Kalisvaart (de vader van Marcel en illusie-bouwer). Hij was druk bezig met een groot en zwaar apparaat dus daar ben ik voor mijn eigen veiligheid maar niet te dichtbij gekomen. Maar toen viel mijn oog op het atelier van Aquila. Op het moment dat ik daar naar binnen wilde stappen botste ik tegen de coupeuse van Magus Utopia aan, oftewel een dame die meehelpt met het maken van alle kostuums en decorstukken waar stof aan te pas komt.
Na even kort met haar gepraat te hebben – waarbij ik een preview kreeg van waar ze mee bezig was – wilde ze me iets anders laten zien, namelijk een decorstuk waar ze nu mee bezig is.
Ik besloot achter haar aan te gaan en met passie legde ze alles wat ze aan het doen was uit en dat liet ze ook vooral zien. Bij haar was de trots is op haar werk goed te zien en als ik eerlijk ben is dat niet meer dan terecht.
Zij is echt één van die helden die je nooit ziet, die nooit de credits krijgt die de artiest wel krijgt wanneer hij of zij het applaus in ontvangst neemt. Dus langs deze weg wil ik dat toch even genoemd hebben en haar complimenteren met het fantastische werk dat ze verricht.

foto-3-magus-utopia
Foto: Facebook Magus Utopia

Afijn je ziet haar ook nog even in de MagicTalk voorbij komen, evenals veel van haar creaties die ontworpen zijn door Marcel & Aquila en dat zijn er nogal wat kan ik je nu alvast verklappen.
In bovenstaande foto is ook weer goed te zien hoeveel detail er in de kostuums verwerkt word, Zit je wat verder weg in het theater dan vallen die details haast niet op, maar dit wordt met een speciale reden gedaan. Marcel en Aquila verwachten van hun cast-leden een hoog niveau en eisen dat ze de volle 100% geven tijdens een performance. Een performer krijgt dan ook het maximale terug, niet alleen met de kostuums, maar ook wordt er een hele back-story geschreven over het karakter dat in de show verwerkt zit.
Dit allemaal om het de performer zo gemakkelijk mogelijk te maken om zich in te leven in het karakter.

Een kijkje in de keuken

Afijn ik kan hierover nog duizenden woorden schrijven, maar ik laat Marcel & Aquila liever zelf aan het woord waarbij ze je een exclusief kijkje in hun magische creatieve keuken geven.
Met grote trots wens ik een ieder veel kijkplezier met deze rondleiding door House of Magus in deze nieuwe MagicTalk.

Langs deze weg wil ik de hele cast en crew die aanwezig was op de draaidag ontzettend bedanken voor hun medewerking en het warme bad waarin ik terecht kwam.
Ik wil in het bijzonder Marcel & Aquila bedanken voor hun vertrouwen dat ze een camera toelieten tussen al hun geheimen en dat ik ze letterlijk alles mocht vragen wat ik maar wilde.

Exclusief voor Informagielezers: Win een prachtig fotoboek!

Namens Magus Utopia mogen we ook 5 fotoboeken weggeven met alle ins en outs rond hun show Nightmares.
Wil je kans maken op dit fotoboek, stuur dan een email naar redactie@informagie.nl waarin je jouw adresgegevens vermeldt en schrijft waarom jij dit unieke fotoboek zou moeten krijgen!
Uit alle inzendingen worden 5 originele redenen gekozen. De prijswinnaars krijgen dan het fotoboek toegestuurd.
Deze actie loopt tot en met 30 november 2017 en we maken de gelukkige prijswinnaars bekend via onze Facebookpagina “NMU Magic”
Deelnemers die zowel op onze Facebookpagina als op onze Youtube-pagina geabonneerd zijn maken nog kans op een extra prijs. Welke prijs dit is houden we voor nu nog even geheim.

Jean Paul