[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lijst van goochelaars die lezingen geven van betrokken goochelaars behoren bij de Nederlandse Magische Unie. Opmaak: september 2013, door: Willem Christiaans.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Ferry Gerats
Jonkershof 7
6561 AN Groesbeek

Tel. 024 – 397 30 11 & 06 – 51 452 371
E: info@goochelaarcumfraude.nlwww.goochelaarcumfraude.nl

In zijn lezing zal hij trucs laten zien, die hij heeft ontwikkeld op basis van zijn instinct, waarbij het mooie is dat iedereen er in stinkt.

U hoort het al, één van de aandachtspunten is, het belang van de tekst, waarmee de goocheltruc wordt gepresenteerd. Hierbij krijgt u o.a. antwoord op de volgende vragen.

Hoe maak je de vertoning van een truc met tekst interessant voor uw publiek?

Hoe kun je met de tekst er voor zorgen dat het succes wordt binnen gehaald?

Ferry Gerats gaat u niet vertellen, hoe dat werkt. Nee, hij gaat u aan de hand van zijn professionele repertoire laten zien, hoe dat werkt.
Bij de vertoning hiervan zal ook worden ingegaan op alle ins en outs die bij het ontwerpen en het vertonen van een truc aan de orde komen.

Om alvast een tipje van de sluier……  Lees hier verder[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Henk Arnoldus (en Leo Smetsers)
Grutto 25
8281 ES Genemuiden

T. 038 38 46 593
E. henkarnoldus@xs4all.nl

De lezing die ADH2 geeft is een combinatie van een hilarisch optreden gecombineerd met:
Een aantal sterke mentale effecten die zowel op het podium of tijdens het tafelgoochelen gedaan kunnen worden.
Een aantal suggesties en hele handige oplossingen voor het gebruik van muziek en geluidsapparatuur.
Hoe kan ik dual–reality gebruiken tijdens “het balletje balletje” en “kaart in gedachten”. Met grote publieksparticipatie.

Een aantal zeer nieuwe effecten met grote impact. Kant en klaar script en decor en goocheleffecten voor een kindervoorstelling. En als klap op de vuurpijl: Hypnose, hoe te gebruiken, hoe te doen tijdens het tafelgoochelen. Voor een ieder wat wils.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Beethovenstraat 28
2651 VJ Berkel en Roderijs

T. 010 46 77 984
E. johnanders@versatel.nl

EEN RICHTING is de naam van de nieuwe lezing van JOHN ANDERS. Een ieder die bezig is met goochelen kiest voor een bepaalde richting om zijn presentatie en goocheltrucs te laten zien aan het publiek.

Bestaat er één richting die voor iedereen gelijk is?  Zijn er misschien meerdere richtingen die leiden tot een geweldig eindresultaat? Is er een persoonsgebonden (tevens aan het budget!) richting? Allemaal vragen waarop (aan de hand van trucs) in deze lezing wordt ingegaan.

U ontdekt ‘de vergeten juweeltjes’ simpel, effectief, direct en die door de tijd heen het bewijs geleverd hebben dat lekenpubliek dit waardeert! Wat komt er in de lezing nog meer voorbij? Close up, stand-up, mentaal en effecten voor op straat;

 • Een gesigneerde kaart uit de lucht schieten
 • Een stand-up opening en een visuele opening voor op straat
 • Een praktische stand-up tafel
 • Rode kaarten, wat zijn dat
 • Die en deze close up maar ook stand-up
 • Wat, iets en de verrassing
 • De batterij
 • Komt een man bij de dokter
 • Design duplication
 • Hands off voorspelling
 • De impromptu detective
 • Horocsoopkundige
 • Onzichtbare voorspelingen
 • Woordspeling en trucs
 • Humor en goochelkunst

Bij deze lezing hoort een uitgebreid beschreven- en gekleurd afgedrukte lecture note (43 bladzijden), een lezing met praktisch uitvoerbare effecten die in vele gevallen zonder te ‘resetten’, dus meteen weer opnieuw te vertonen![/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Louis Baerts
Galeistraat 23
5237 PJ ’s Hertogenbosch

T. 06 54 74 10 74
E. louis@trickybusiness.nl
www.trickybusiness.nl
www.dutchmagic.nl
www.casinomagic.nl
www.fooltimrmagic.nl

MAGIC IN UITVOERING
De lezingen van Louis Baerts bestaan uit workshops voor goochelaars en leken. Tijdens deze workshop verbreekt Louis de goochelaarscode en neemt hij de gasten mee in de wereld van de magie. Hij legt niet alleen heel duidelijk goochelgeheimen uit, maar leert aan de deelnemers ook de handelingen zodat iedereen na afloop een aantal échte goocheltrucs kan vertonen.

Na een inleidende magic show van Louis Baerts gaan de deelnemers zelf aan de slag. Deze bijzondere workshop geeft de deelnemer een totale nieuwe kijk op goochelen en goochelaars! Al spoedig zal men inzien dat het niet allemaal is wat het lijkt, of lijkt het nu anders dan het is?!?!?!

Men gaat aan de slag met kaarten, bekers, papier, geld en nog veel meer. Het zelf uitvoeren van goocheltrucs blijkt een bron voor nieuwe creativiteit, humor, teamspirit en zelfvertrouwen te zijn.
Er gaat een nieuwe wereld open, de wereld van de magie!

BALLONNEN ALS WORKSHOP
Of iedereen heeft wel eens bij een feest of braderie een ballonfiguurtje zien maken. Het maken van deze creatie leek zo makkelijk en simpel, totdat men “even mocht helpen”, en alleen het opblazen al een onuitvoerbare taak bleek, laat staan het maken.

Louis heeft nu een workshop ontwikkeld die de gasten niet alleen leert om van de opgeblazen ballonnen bijvoorbeeld een hondje te maken, maar om met ballonnen ook grotere wekstukken te maken! Zoals een beeldhouwer z’n klei gebruikt, zo gebruikt Louis Baerts in deze workshop de ballonnen om iedereen te motiveren en zelfs te laten zien dat iedereen verborgen talenten heeft!!!!

Vooral voor volwassenen is deze workshop iedere keer weer een hele speciale ervaring![/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Minze Dijksma
Lavendelheide 23
8471 VC Wolvega

T. 0561 61 22 07
E. minzedijksma@hotmail.com

 

Hun lezing over presentatie en creativiteit. Het toevoegen van humor speelt daarbij een grote rol.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Hilbert Geerling
Baron van Asbeckweg 9
9963 PA Warfhuizen

T. 0595 43 99 30
E. info@hilbert.nl
W. www.hilbert.nl

Omschrijving van de lezing
Zijn lezing behandelt vooral de aspecten die komen kijken bij de presentatie van een voorstelling en dan met name de combinatie met het publiek. Maar op verzoek kan hij ook lezingen over ‘het ontwikkelen van een act’ en ‘verhalen bedenken en vertellen’. Dus geen trucjes uitleg! Ook is een soort ‘masterclass’ mogelijk…Dus één van de leden van de club vertoont zijn of haar act, waarna hij (samen met de aanwezigen andere leden) de act van commentaar voorzie om de act, naar een hoger niveau te tillen.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Flip Hallema
Wiardibeckmanstraat 136
3762 HD Soest

T. 035 64 20 230
E. flip.magicdesign@kpnmail.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Martin Hanson
T. 010 84 35 391
E. info@martinhanson.nl

Zijn lezingen kunnen gaan over:

 • Metro Magic Show, prijswinnaar FISM ilusies 1970
 • Wintercircus Martin Hanson, dit jaar 34ste speelseizoen
 • Internationaal Theater- en Organisatiebureau Martin Hanson
 • Theaterproducent Martin Hanson, Gerard Cox, Joke Bruijs, Com plete Rozenoorlog van Shakespeare
[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Richard Hardsveld (elastiekjes)
Pieter Maritzstraat 32
2242 VX Wassenaar

T. 070 390 98 29
M. 06 27 51 56 16
E. rtopmagic@ziggo.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Johan Hendriks
Kostverloren 10
6661 DZ Elst

T. 04 81 37 19 36
M. info@johanhendriks.nl

Zijn lezing gaat over amusement in de goochelkunst. Want je kunt allemaal doen om een goocheloptreden voor het publiek zo amusant mogelijk te maken? Aan de orde komen onderwerpen als:

 • humor
 • spanning
 • drama
 • verwondering
 • verhaallijn
 • typetjes
 • enz.

Alle tips en ideeën worden in de lezing uitgewerkt aan de hand van concrete voorbeelden. Kortom, een inspirerende lezing om van een goochelact net iets meer te maken.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Jan Kosters
Korte Spruit 19
7773 NP  Hardenberg

T. 06 50 59 35 05
E. info@goochelaarjan.nl

De workshops die Jan geeft:

1) Goochelen en marketing:
50% goochelen en 50% marketingtips. Hoe je er voor zorgt dat je geld verdient met wat je doet.

2) Goochelen
Alleen goochelen en 90% is gericht op acts voor het podium. Zowel voor kinderen ala voor volwassenen.

3) Verbeter je act in 7 punten:
Soort workshop waarbij deelnemers een truc / deel van een act doen en we met behulp van 7 kernpunten. Het vertoonde meteen gaan verbeteren.

Voor een indruk van wie ik ben en wat ik doe kunnen clubs kijken op www.goochelaarjan.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Dan Lefay
Burgemeester van de Welffstraat 15
2581 SC Den Haag

T. 06 24 87 07 11
E. dan@lefaymagic.nl
W. www.lefaymagic.nl

Dan LeFay, “De Drie Pijlers”
Tommy Wonder beschreef in zijn Books of Wonder een fascinerend stuk genaamd “The Three Pillers”. Hij legt erin uit hoe een goede goocheltruc altijd op drie pijlers steunt. Haal je er een weg dan wordt de truc, in basis, zwakker.

Aan de hand van Tommy’s essay begon Dan LeFay na te denken over hoe het “drie pijler principe” ook zou kunnen gelden als basis van een professioneel ingestelde performer.

In deze lezing licht Dan LeFay zijn drie pijlers toe. Aan de hand van trucuitleg, geschiedenis, voorbeelden uit de internationale goochelwereld en veel interactie met het publiek, laat hij je zien hoe het een solide basis kan vormen om als performer serieus genomen te worden door klanten en collega’s.

Niet alleen voor (full time) professionals, maar voor iedere goochelaar die meer wil dan alleen het trucje.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Henk Linders
Bong 55
5991 EA Baarlo

T. 077 30 71 226
E. rinaldove-magic@zonnet.nl
W. www.rinaldos-jeugdshow.nl

Mijn lezing gaat over GOOCHELEN MET DUIVEN.
Collega’s krijgen zo een totaalbeeld van technieken en een indruk van het werken met duiven. Ik behandel kort: voeding, verzorging, huisvesting training en transport. Zeg maar voorwaarden. Verder komt aan bod: enkele apparaten, verschillende VERSCHIJNINGEN dmv bodysteals (div. soorten harnassen, sleeve loads en invisible harnas).

Lussen en hoe deze te bevestigen evenals je kostuum met “zakken”en voorbereiding. Maar ook “VERDWIJNINGEN” (tail vanish, cage vanish) en een paar doekproducties. Er is natuurlijk ook ruimte voor vragen die er leven. Voor de liefhebber zijn er drie verschillende (!) Lecturennotes en een paar Harnassen te koop. Leuk om het eens van de andere kant te zien.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]George Parker
Doddegrasweg 39
1313 AX  Almere

T. 06 51 10 84 15
E. george@georgeparker.nl
W. www.georgeparker.nl 

George Parker reisde door meer dan twintig landen met zijn magische shows. Hij is lid van de zevenkoppige faculty van Jeff McBride’s Magic & Mystery School in Las Vegas. Sinds 2008 treedt hij met zijn collega’s van deze school jaarlijks op in het Magic Castle in Hollywood. Hij schreef mee aan het boek Gift Magic en publiceerde in 2012 zijn boek Index-terity dat uitstekend ontvangen werd door professionals.

Verder is hij een vast onderdeel van het wekelijkse web-tv programma ‘Mystery School Mondays’ dat in januari 2011 begon. Er zijn inmiddels meer dan 100 shows gemaakt en wekelijks kijken er duizenden enthousiaste magiërs naar het programma en het archief.
In zijn huidige lecture verwerkt George materiaal uit beide boeken aangevuld met nieuw materiaal uit zijn repertoire. Dat betekent een gedeelte mentalisme en een gedeelte close up magic. Behalve demonstratie en uitleg van de trucs gaat hij ook in op het leiden en afleiden van de aandacht, de opbouw van een routine en het script.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Tonny van Rhee
Bisdelle 31
Tessenderlo
België

T. 0032 13 66 18 77
E. tonnyvanrhee@skynet.be[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Theo Schlösser
Warmelo 42
5655 JW  Eindhoven

T. 040 252 72 48
M. 06 15 86 88 41
E. info@tovenaartejo.nl
W. www.tovenaartejo.nl

Zijn lezing is gebaseerd op de vele ervaringen die hij heeft opgedaan in zijn kindershows. Hij is bedoeld als basis voor het goochelen voor kinderen. Deze groep gedraagt zich heel anders als volwassenen.

 • Basis opzet van een kindershow
 • Volgorde van trucs
 • Deelname door kinderen
 • Hoelang kan een show duren
 • Het gebruik van dieren in een kindershow
 • Wat vinden kinderen leuk
 • Wat vinden kinderen niet leuk

Het een en ander wordt aan de hand van voorbeelden toegelicht.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Sudesh (ervaringen, magic op TV)
Wilbertoord 5
3079 JN Rotterdam

T. 06 22 82 21 10
E. info@magicmoves.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Arjan van Vembde  (afleiding en psychologie)
De Lutmastraat 169-1
1093 GX Amsterdam

T. 06 28 34 83 78
E. vembde@gmail.com
W. www.arjanvanvembde.nl

AFLEIDING EN MEER
In de lezing reikt hij praktische tips en technieken aan waarmee je jouw eigen trucs onbegrijpelijker kunt maken voor je publiek. In de lezing gaat hij dieper in op afleiding en andere psychologische technieken die wij kunnen gebruiken bij het creëren van een illusie. Hij legt uit hoe je aandacht kan richten, verwachtingen kan beïnvloeden en de herinnering kunt manipuleren. Hij legt dit steeds uit aan de hand van concrete voorbeelden met kaarttrucs, sponsballen, munten, enzovoort. De meeste voorbeelden zijn van toepassing op het close up goochelen. Naast de lezing vertoont hij ook delen van zijn commerciële goochelacts. Tijdsduur in afstemming met de club.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Maarten Vogelaar
Dopheigang 10
1241 JL Kortenhoef

T. 06 19 51 41 45
E. maartenvogelaar@hotmail.com

De lezing die Maarten verzorgd is eigenlijk meer een training te noemen. Hiervoot is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (nl. max 12 mensen). Uiteraard kan deze training meerdere malen op een dag gegeven worden. Je kunt het zien als een “masterclass”  Hieronder vind je een beschrijving van de training “communicatievaardigheden voor close up magicans”. Training communicatievaardigheden voor de close up magecan.

Iedere goochelaar leert trucs en voert deze uit voor publiek. Maar is het leren van trucs voldoende om een goede close up magician te zijn? De nadruk op het aanleren van nieuwe technieken is in de goochelkunst altijd erg belangrijk geweest. Maar hoe zit ’t met de communicatievaardigheden van de close up magician? Magie is immers contact hebben met je publiek. En tijdens dat contact gebeurt er heel veel. Maar wat? Maarten Vogelaar (communicatietrainer en coach) leert je tijdens deze training onder andere:

 • Wie je bent als close up magician
 • Waar je kwaliteiten liggen als close up magician
 • Hoe je je interactie en beleving kunt verbeteren
 • Welke invloed je kunt uitoefenen in het contact
 • Echt (!) luisteren naar je zelf en naar de toeschouwer

Deze training duurt oorspronkelijk een gehele dag, maar is ook in een ingekorte versie te boeken. (beperkte deelname; voor mensen die hun eigen werk eens onder de loep willen nemen).[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Peter Vogel
Burgemeester van Bruggenstraat 57
1165 NV  Halfweg

T. 06 22 79 38 55
E. pvogel65@me.com

Zijn lezing gaat over goochelen in de praktijk en het goochelvak benaderen als een bedrijf. Het is een lezing waar ik geen trucs uitleg maar wel veel dingen laat zien hoe hij dat doet.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Lodewijk de Widt
Koningin Wilhelminalaan 316 B
2274 AV  Voorburg

T. +31(0)6 55 77 00 49
E. info@degoochelaar.nl
W. www.degoochelaar.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Peter Woerde
Esdoornlaan 52
9741 KE  Groningen

T. 06 21 52 41 04
E. peter@devalsspeler.nl
W. www.devalsspeler.nl

Net als in zijn vorige lezing Valsspelen bij Blackjack is deze lezing ook gericht op valsspelen, maar deze lezing bestaat uit bruikbare routines van (bijna self-working tot redelijk lastig en bevatten dus voor elk niveau iets. Hieronder een korte omschrijving van de routines:

 • Though Luck – een geheel nieuw gokspel in de geest van balletje balletje, three card monte en de endless chain waarbij de goochelaar volledige controle heeft of de toeschouwer wint of niet.
 • Lucky Me – een ten card poker routine waarin het hele spel gebruikt wordt. Naast het welbekende geheim voor deze truc bevat deze routine ook enkele minder bekende technieken.
 • Chip Fly – een three fly met verschillende gekleurde fiches. De fiches kunnen ook gebruikt worden voor matrix-silver routine.
 • Gambler Gambler – een gambler vs. magician routine met extra climax.
 • Hold’em  Stack en Hold’em Double Duke – twee routines welke inspelen op het populaire pokerspel en gebruik maken van riffle stacking.
 • Ultimate shuffle – in een geschud spel kaarten blijkt de goochelaar toch de azen, koningen en vrouwen te kunnen controleren. Na nogmaals geschud te hebben en de kaarten voor een spelletje uitgedeeld te hebben blijkt iedereen four of a kind te hebben. De rest van de kaarten liggen ook nog eens op volgorde.

Naast de uitleg van de routines bevat de lezing ook enkele tips voor het uitvoeren van de verschillende false deals, false shuffles en riffle stacking technieken. Tips die niet van goochelaars komen, maar van mensen uit de valsspeelwereld komen, zoals Steve Forte en Rod the Hop.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Marc Woods
Van Wijngaardenstraat 40
4901 VM  Oosterhout (nb)

T. 06 43 08 09 46
M. info@marcwoods.nl

“Clos-up magic in de praktijk”
Je hoort tegenwoordig erg vaak dat goochelaars een effect zo praktisch mogelijk willen hebben, maar waar ligt nou de grens.
Dat is voor iedereen uiteraard, anders, in deze lezing vertelt Marc Woods over zijn  manier van cluse up magic in de praktijk.

 • Hoe presenteer je je naar het publiek (introducties, openingseffecten, moeilijke situaties, enz.)
 • Praktische effecten (wallet effecten)
 • Afsluiten (laat een indruk achter)
 • Omgaan met moeilijke vragen lastig publiek?)

In deze lezing worden veel effecten door Mark gedemonstreerd en verklaard, de nadruk zal liggen op kaart goochelen waarin eigen werk maar ook werk van anderen wordt vertoond met vaak een vereenvoudigde of meer praktische handling. Na de lezing zijn er lecture-notes verkrijgbaar als mede de nieuwe originele Marc Woods Brainer Gimmick kaarten met een handleiding én natuurlijk persoonlijke uitleg.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Quintus van Amstel
de Paarse Goochelaar
T. 06 – 44 749 595 / 035 – 622 16 15
I. www.depaarsegoochelaar.nl
I. www.thepurplemagician.com

quintus_van_amstel_lezingen_voor_goochelaars[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Rob Ziekman
Isabellalaan 11
5431 GW Cuijk

T. 0485 31 49 13
E. r.ziekman@tiscali.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]SAMENSTELLER VAN DEZE LIJST
Willem Christiaans
Orchideestraat 16
5402 XN Uden

T. 0413 26 99 03
M. 06 4808 3709
E. clown-wimpie@kpnmail.nl[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][/vc_row]