The Visual Magic of Cyril Harvey

De Magische Kring Amsterdam en Goochelvereniging Mysterium slaan de handen ineen en organiseren op 22 april een lezing in Amsterdam van Fism-winnaar Cyril Harvey in variété theater Casablanca. De locatie is op loopafstand van Amsterdam Centraal.

Cyril Harvey is nog niet zo bekend in Nederland. Cyril behaalde in 1991 op het FISM congres de derde prijs in de klasse Manipulatie. In die act vertoonde hij ongelofelijke kaartmanipulaties met jumbo kaarten en snel ronddraaiende tollen. Zijn reputatie was gezet.
Hoewel zijn naam dat niet doet vermoeden is hij een Fransman. Hij werd geboren in Troyes, maar is nu woonachtig in Parijs en heeft Engelse voorouders. Hij had het geluk dat Gérard Majax en Pierre Edernac in de jaren tachtig wat in deze talentvolle Fransman zagen en zij begeleidden hem naar het Fism-congres. Na dit congres ontwikkelde hij een lezing waarin zeer veel visuele effecten zaten. Dat werd een beetje zijn handelsmerk: “Visuele Magie”, waarmee hij de hele wereld bereisde. Hij adviseert nu ook jonge goochelaars. Zijn advies aan de jeugd is: ”Ga concurreren met je leeftijdgenoten. Doe dus mee aan zo veel mogelijk wedstrijden en laat je coachen door ervaren oudere goochelaars. Sta open voor kritiek, ook al is dat niet altijd leuk”. Nog een belangrijk advies aan mensen die aan een concours meedoen: ”Maak nooit een ingewikkeld lichtplan. De repeteertijd die je tijdens zo’n concours krijgt is beperkt, dus ga in overleg met de technici zodat je licht krijgt waarin het publiek je goed kan zien en vraag hier en daar een sfeerlicht. Niks meer!” U vindt in deze Informagie al een truc van hem beschreven klik daarvoor hier.

NMU-leden mogen voor de halve prijs naar binnen en junioren tot 18 jaar hebben zelfs gratis toegang.
De lezing is in het Engels.
Alle verdere informatie vindt u in de agenda!