Dr. Miracle’s last illusion

Magisch muziektheater op de grens van leven en dood

De makers van ‘Opera van het jaar 2014’ laten opera en illusionisme samensmelten tot magisch muziektheater in de nieuwste productie: Dr. Miracle’s last illusion van OPERA2DAY.

Dr. Miracle is een ongrijpbare illusionist. In zijn rondreizend theater betovert hij het publiek met ogenschijnlijk luchtig variété. Hij stelt daarin de zwaartekracht en andere natuurwetten op de proef. Tijdens één van zijn voorstellingen laat zijn assistente het leven door een tragisch ongeluk. Dr. Miracle raakt bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar het eeuwige licht. Hij wordt overvallen door een diep verlangen om deze ervaring opnieuw te ondergaan. In zijn zoektocht neemt hij steeds nieuwe gedaanten aan en raakt verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?
dr-Miracle-illusie

Een liefdevolle ode aan de magische genres opera en dans

Dr. Miracle’s last illusion is zowel een flamboyante als een melancholische voorstelling vol suspense, waarin humor en horror niet ontbreken. Het verhaal komt tot leven met betoverende scènes uit opera’s en balletten van Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky. Drie sopranen en één danseres zijn de muzen – en ook de slachtoffers… – van Dr. Miracle. Deze rol wordt gespeeld door de bekende illusionist Woedy Woet!
dr-Miracle-scenes

Dr. Miracle’s last illusion van OPERA2DAY i.s.m. het New European Ensemble en The Dutch Don’t Dance Division.

Data: ma 5 t/m zo 11 september 2016
Koninklijke Schouwburg Den Haag: 20.30 uur | zo: 14.00 uur
Vanaf een uur voor aanvang bent u al welkom in de wereld van Dr. Miracle; in de foyers van het theater. Ook kunt u gebruik maken van de inleiding à € 2,50 per persoon.

Speciale actie:

Nieuwsbriefabonnees van Informagie ontvangen 20% voordeel op ma 5 t/m do 8 september.
Vul tijdens uw bestelling via de website van de schouwburg actiecode magie in voor het gereduceerde tarief. Bestel via www.ks.nl/miracle of bel: 0900-3456789 (10cpm)