Blog

Beste Lezer,

Voor u ziet u de Informagie nieuwe stijl.
Nog steeds het officiële orgaan van de Nederlandse Magische Unie, maar na 26 jaar nu volledig digitaal.
En dat is nogal wat: een behoorlijke stap en een grote verandering; zeker even wennen.
Een verandering die de gemoederen aardig bezig gehouden heeft de afgelopen maanden, met hoofdzakelijk zeer positieve reacties maar ook met kritische kanttekeningen. Voor die kanttekeningen hebben wij alle begrip, maar wij als redactie hopen ook die  groep te kunnen overtuigen dat digitaal vele voordelen heeft. Positieve kritiek is altijd welkom.

Een veel gehoord punt van kritiek is dat mensen graag op papier iets willen bewaren. Dit kan een interview zijn, een trucbeschrijving, noem maar op.
Wat ik al aangaf tijdens de ledenvergadering in november 2015 is dat ook die lezers zeker niet vergeten worden.

icoontje-printertje
Zo ziet u bij elk artikel een klein print-icoontje staan.
Als u hierop drukt dan kunt u het artikel in kwestie afdrukken. Heeft u een van de nieuwste printers die ook draadloos werken? Dan werkt dit zelfs ook via uw tablet of smartphone.
Heeft u net als ik digitaal helemaal omarmt en bekijkt u graag een artikel via een tablet of smartphone, dan wordt u natuurlijk op uw wenken bediend met het digital magazine.
Ook het archief zal zich langzaam vullen met artikelen die in de loop der tijd verschenen zijn op informagie.nl en deze zullen “in the cloud” ten alle tijde beschikbaar zijn om te lezen. Zo heeft u dus altijd een uitgebreide digitale bibliotheek bij de hand om te raadplegen.
Uiteraard met een handige zoekfunctie. Dus zoekt u een artikel over een onderwerp dat in de Informagie verschenen is, dan tikt u in wat u zoekt en op digitale magische wijze verschijnen dan alle artikelen met de door u opgevraagde inhoud.
U kunt het vergelijken met Google maar dan speciaal voor de Informagie.

De kalender heeft nog een handige functie ingebouwd gekregen.
Als u op een evenement drukt ziet u boven dat evenement staan dat u het kunt exporteren naar uw pc of telefoon wanneer u daar ook een agendafunctie in heeft geactiveerd..
Als u daarop drukt gebeurt er iets magisch: het evenement verschijnt meteen in uw digitale agenda.
Dus waar u ook ter wereld verblijft, u hoeft niks meer te vergeten dankzij deze handige functie.
Zo heb ik al het juniorenconcours dat op 24 april gehouden wordt in Emmen in mijn agenda gezet.
Een evenement dat u niet mag missen.

Aan de Informagie die op uw scherm verschijnt ziet u dat het een goed gevuld digitaal magazine is geworden.
Trucbeschrijvingen, columns, verslagen van het goochelcongres in Blackpool en nog veel meer.
Allemaal ingrediënten die we allemaal kennen van voorgaande jaren.
Ik ben dan ook trots op alle redactieleden en medewerkers die dit mogelijk gemaakt hebben en langs deze weg wil ik Hilbert en Bert in het bijzonder complimenteren met al het werk dat ze verricht hebben tot nu toe.
Hilbert heeft ervoor gezorgd dat alles wat u ziet op informagie.nl er mooi uit komt te zien en vooral overzichtelijk is en Bert ziet er als eindredacteur op toe dat alles zo goed mogelijk  op informagie.nl terecht komt.
Daarnaast zijn er nog veel meer medewerkers achter de schermen die werkzaamheden verrichten voor informagie.nl, zichtbaar en onzichtbaar, en ook zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de nieuwe Informagie.
Kortom veel mensen zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om voor u een fantastisch on-line magazine te maken.

In de preview heeft u het interview met Christian Farla kunnen lezen en zien. Na een fantastisch congres in Blackpool kunnen we niet achterblijven met een verslag daarvan.
Douwe Swierstra en magische junioren Kylian & Wessel zijn achter het toetsenbord gekropen om u te informeren over hoe zij het congres beleefd hebben.
Maar er is nog veel meer te beleven op informagie.nl. Kijkt u gerust even rond, print uit wat u graag wilt bewaren op papier, maar bovenal houdt ook onze nieuwsbrief in de gaten die u ontvangt als u lid bent van de NMU. Daar kan namelijk ook wel eens verrassende en waardevolle informatie in staan die niet op informagie.nl te zien is.

Jean-Paul Broekhuizen