goochelaars-in-nieuws

Twee goochelaars uit Engeland zijn in een klap beroemd geworden. Ze doen een goocheltruc precies op het moment dat de verslaggever een verhaal vertelt over politiek.

Hans Klok heeft z’n tijgerkooi vergeten mee naar huis te nemen na zijn optreden in het Parktheater in Eindhoven.

Peter Vogel goochelt dit jaar al 45 jaar. 35 jaar professioneel, waarvan al 30 jaar als de bekendste clown van de wereld!

Leo Smetsers is 20 jaar goochelaar en viert dat met een crazy carroussel.

wintercircus
Arlette Hanson heeft haar dagboek rond haar Wintercircus weer geopend en daar lees je alles over de nieuwe voorstelling Koud Kunstje. Op 9 december is de premiere in Theater Geert Thijs in Stadskanaal. Wil je weten waar Wintercircus Arlette Hanson optreedt en wat er allemaal te zien is dit jaar? Kijk dan op www.wintercircus.nl/dagboek


Magische hologrammen met de Trickstick
Zo cool: hologrammen zijn werkelijkheid! In deze Kris-Kras vertellen we je alles over de gadget waarmee je met een zwaai jouw foto’s de wereld in projecteert.
Moving magic
Met de Trickstick haal jij een toverstaf in huis. De gadget bestaat uit 128 LED lampjes die, wanneer je staf heen en weer zwaait, afbeeldingen projecteren. Je oog vult de kleine lege ruimtes die de zwaaibeweging geeft automatisch op waardoor het lijkt alsof de afbeelding blijvend in de lucht zweeft.
The best thing: je kunt niet alleen foto’s maar ook GIF-afbeeldingen laten zien. Je hoeft niet meer in real life te reageren maar zwaait zo een reactie-GIF in iemands gezicht. Echt iets voor iedereen die zich beter voelt in de online sociale wereld dan in de echte…
Zwaai je fit
De gadget werkt heel simpel: je maakt een foto met je telefoon, upload deze in de app waarna je met Bluetooth de afbeelding in de Trickstick laadt. Vervolgens kan het zwaaien beginnen! Wij vragen ons trouwens af of het het waard is om als een gek met een stok in iemands gezicht te zwaaien om iets te laten zien maar: cool zijn de hologrammen in ieder geval. Daarbij kan het nog best een goeie work-out zijn voor je arm!
De Kickstarter-campagne van de Trickstick loopt op 1 december aanstaande af en heeft nog flink wat geld op te halen dus je kan de makers nog steunen! Vanaf $109 heb je een enkele toverstaf al in bezit.
Kijk op www.kickstarter.com

Recent stond er in de Volkskrant een bericht dat de mentalisten onder ons als muziek in de oren moet klinken: Het lijkt magie maar is het niet: gesloten boeken lezen!
Een boek lezen zonder het open te slaan? Binnenkort kan het misschien. Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology hebben een systeem ontwikkeld om gesloten boeken te lezen. Het prototype gebruikt terahertz-straling. Deze elektromagnetische straling – tussen microgolven en infrarood licht – weerkaatst op het papier en de inkt. Een algoritme ontcijfert de teruggekaatste straling. Momenteel kan het systeem de eerste negen pagina’s lezen. Dieper in het boek kan het algoritme geen onderscheid meer maken tussen inkt en papier. De techniek is interessant voor musea. Zo kunnen historici de inhoud van oude, fragiele boeken lezen zonder ze aan te raken.
Bron: Volkskrant

De grote illusionist vanaf 15 januari in de Nederlandse theaters
Ze liegen en bedriegen, zijn onweerstaanbaar en nemen je ademloos mee richting een Grote Verdwijntruc. De acteurs van Het Filiaal theatermakers halen alles uit de kast om hun publiek mee te slepen in de prachtige anekdotes van grote meesters. Komt dat zien! 15 januari t/m 30 april op tournee door Nederland (zie ook de agenda)

Paul Gordon komt naar het Nieuwjaarstreffen dat op 29 januari 2017 gehouden wordt en dit keer georganiseerd wordt door de Magische Liga 52 Schakels Rotterdam. Voor informagie.nl heeft Paul een mooie truc geselecteerd om te delen met de leden van de Nederlandse Magische unie.
We zijn zo blij met zijn bijdrage dat we de truc in kwestie alvast laten zien.

De site van de Nederlandse Magische Unie heeft een nieuw jasje gekregen.
Ga naar www.denmu.nl om deze zelf te bewonderen

Winnaar prijsvraag ‘welke truc is dit?’ is bekend. Klik hier voor de uitslag en de juiste oplossing

Victor Mids bekend van het programma Mindf*ck is op dit moment bezig met het schrijven van een boek. Dit vertelde hij ons tijdens de premiére van Hans Klok’s House of Horror. Het boek zal net als het tv programma ingaan op de verschillende facetten over hoe het menselijk brein te bedotten is, maar ook zal het boek zelf diverse Mindf*cks bevatten waar je als lezer pas na afloop van het desbetreffende hoofdstuk achter komt.
Een boek waar wij reikhalzend naar uitkijken. We hebben met Victor afgesproken dat als de tijd rijp is we dieper ingaan op de inhoud van het boek. Naar verwachting komt het boek in het vierde kwartaal van 2016 uit.

Ook dit jaar wordt weer de Televizierring voor beste televisieprogramma uitgereikt evenals de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. Mindf*ck van Victor Mids is genomineerd voor een Televizierring en Rob en Emiel zijn met hun programma genomineerd voor de Gouden Stuiver als beste kinderprogramma.
Gefeliciteerd heren met de nominaties! Je stem uitbrengen kan via www.televizier.nl

Het vakblad Magic Magazine houd op te bestaan, hoofdredacteur Stan Allen heeft aangegeven dat er nog 25 uitgaves komen onder de naam Magic Legacy en dat hij daarna ophoudt met het uitgeven van het blad. Het stokje wordt ook niet overgenomen door iemand anders en het blad gaat ook niet digitaal verder. Het blad houdt dus echt op te bestaan. Wij wensen Stan Allen nog 25 mooie uitgaves toe en veel plezier met het maken van deze laatste serie.

Timon Krause doet mee met het Amerikaanse programma “Fool Us”
Onder goochelaars een beroemd en berucht programma, waarbij de optredende artiest moet proberen beroepsgoochelaars Penn & Teller om de tuin te leiden. Als je het programma kan ontvangen kijk dan op 7 september of het Timon gelukt is om de begeerde award van het programma in de wacht te slepen. Op 8 september kan je hier op informagie.nl een interview lezen met Timon over zijn vakmanschap, mentalisme, maar ook over zijn avontuur bij het programma.

Oproep van het bestuur om mee te denken over de goochelcongressen. Lees hier meer.

Bekijk ook al de site van het Duch Festival of Magic 2017: www.dutchfestivalofmagic2017.nl

Peter Eggink, bekend van de vele trucs die hij uitbrengt ontvangt dit jaar de prestigieuze Merlin Award, een prijs die toegekend word door de international Magicians Society.
Peter onvangt deze prijs voor zijn verdiensten in het vak op 29 augustus, waarna hij zich “ Best Magic Inventor Europe” mag noemen.

Nu al nieuws over het Festival of Magic 2017:

Rondom Nederlands jeugdkampioen 2015 Alfredo Lorenzo word een documentaire gemaakt over zijn passie voor goochelen.
In deze documentaire word Alfredo gevolgd door een cameraploeg van de NCRV, het is de bedoeling dat deze documentaire rond september 2016 op televisie verschijnt, maar ook in de bioscoop.
Meer informatie hebben we op dit moment niet, maar we weten wel dat ook zijn coach Ger Copper aan bod zal komen in deze documentaire.

ilusions_1
De tentoonstelling ‘Illusions – magie of wetenschap’ is t/m 5 maart 2017 te zien in het Museon in Den Haag. Een interactieve tentoonstelling over illusies en gezichtsbedrog. Met op zondag 3 juli 2016 en zondag 26 februari 2017 optredens van Hilbert. Meer info op www.museon.nl

Vanaf dinsdag 5 juli is de magie terug in de Amsterdamse binnenstad met de Amsterdam Magic Show. Organisatoren en goochelaars Alex Blackwood en Fritz met een Z toveren vanaf dat moment het Paleis van de Weemoed maandelijks om tot het hoofdstedelijk magisch hoofdkwartier. Op deze manier proberen de goochelaars Amsterdam weer terug op de magische kaart te zetten. Volgens Fritz zie je goochelen vooral nog op TV en in de bioscoop. ‘Now you can see it’ live! Meer weten we nog niet. Fritz – f_alkemade@hotmail.com – wel.

nieuweshow
Vanaf 2 juli 2016 speelt in Disneyland Parijs een nieuwe show ‘Mickey and the Magician’. Illusionist Paul Kieve tekende voor het ontwerp van de illusies. Meer info op news.disneylandparis.com

Kobe-en-Pumbaa
De Belgisch goochelaar (en acteur) Kobe van Herwegen heeft een rol weten te bemachtigen in de musical “ The Lion King” die dit najaar in het AFAS Circustheater in Scheveningen in premiére gaat.
Hierin zal hij de rol van het wrattenzwijn Pumbaa op zich nemen.

Winfried
Illusionist Winfried lanceert op 9 juni een eigen goochellijn in Magic Art Center. Hiervoor reikt Hans Klok de eerste producten uit en stelt ook de bijbehorende website www.secretsbywinfried.nl in gebruik. De eigen goochellijn bestaat uit een goocheldoos, een DVD en een serie van 20 losse goocheltrucs die te koop zijn via de Theatershop of te bestellen op de website. De website biedt ook online ondersteuning zodat iedereen de trucs ook correct kan vertonen. Winfried is als jongetje van 6 jaar begonnen in de goochelwereld en begeleid door Richard Ross. Dit is de reden om in het Magic Art Center zijn nieuwe lijn te presenteren. Nederland kent Winfried vooral van het tv programma ‘de nieuwe Uri Geller’ en ‘de Schatkamer’ uit het Telekids blok. Op dit moment is hij dagelijks te zien in attractiepark Slagharen.

Wegens groot succes zal de theatershow van Quintus de paarse goochelaar, die in mei 2016 officieel Nederlands Kampioen Straatgoochelen is geworden, geprolongeerd worden.
Op 10 juni zal de show nog een keer te zien zijn in theater Kleintje Kunst.
Kaarten kun je reserveren via:theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108

Na een tweede plek van vorig jaar voor Jamie Raven is het dit jaar wel gelukt: een goochelaar heeft Britain’s Got Talent gewonnen! Richard Jones werd in de finale namelijk tot winnaar verkozen door het Britse publiek. Uiteraard feliciteren wij Richard met zijn overwinning en hopen vurig dat we zoiets ook nog eens in Nederland mogen meemaken.

Vanaf 9 juni draait Now You See Me 2 in de Nederlandse bioscopen. Het is het vervolg van de succesvolle eerste film. Binnenkort volgt er een recensie van de hand van onze speciale topics reporter: Rob Mollien, die de pers¬screening van deze film voor Informagie heeft bijgewoond.

Wat laat voor een digitaal magazine, maar belangrijk genoeg om toch nog mee te nemen. Naast Tom Mullica en Paul Daniels heeft de goochelwereld op 31 januari ook afscheid genomen van Jerry Menzer. Jerry is vooral bekend als de schrijver van een groot aantal goochelboeken en vrijwel alle oudere goochelaars hebben wel een of meerdere boeken van hem in de kast staan. Een paar bekende titels van de meer dan 40 die hij schreef: Magician Nightly – The Magic of Eddie Fechter; Card Cavalcade; Counts, Cuts, Moves and Subtlety; The Magic of Paul Harris; en Magic With Finger Rings. Jerry is 75 jaar geworden.

Scott & Muriel hebben meegedaan met de engelse versie van “ Got Talent”
En ze zijn glansrijk doorgegaan naar de volgende ronde, zelfs Simon Cowel, zeg maar de engelse Gordon, was onder de indruk!

Zondag 8 mei 2016 hield de Dutch School of Magic onder leiding van Ger Copper zijn jaarlijkse Wondergala in Assendelft.
De nieuwe blackart show “ Aqua Magic” beleefde daar zijn wereld-premiere.
Deze show word georganiseerd om (jong) talent een podium te bieden om te laten zien wat ze kunnen, maar ook doorgewinterde artiesten krijgen een podium om zogenaamd “meters te maken” met hun act.

Sabine van Diemen (ook bekend als Diva of Magic met Hans Klok) is deze zomer te bewonderen in de show genaamd Impossible die te zien zal zijn in het Noël Coward Theatre in Londen. Wat voor act of acts ze gaat laten zien houd ze nog even geheim maar mocht je haar willen zien schitteren in deze weergaloze show dan kan je je tickets boeken via: impossiblelive.com
Sabine-impossible

Sittah (oud assistente Hans Klok en 1e prijs winnaar FISM) is na een roerige periode weer terug in de spotlights. 30 April zal ze een deel van haar nieuwe show laten zien in het franse programma “Le plus grand cabaret du monde”

Niels Duinker heeft de prestigieuze Merlin Award in de wacht gesleept.

23 maart 2016: eerste evaluatievergadering INFORMAGIE; kleine wijzigingen in de opzet