22 Edenaren kregen op donderdag 26 april jl. een lintje, maar ‘onze’ NMU-secretaris die zo een belangrijke bijdrage levert binnen het Dagelijks Bestuur en de goochelwereld in Nederland, is met drie anderen benoemd tot Ridder. Extra leuk is dat de ceremonie plaatsvond in de voor hem zo vertrouwde Reehorst, waar Kees al meerdere keren het ‘Dutch Festival of Magic’ organiseerde. Hij had daar een afspraak voor koffie met een vriend die niet kwam opdagen. Opeens stond daar zijn vrouw Minnie voor zijn neus met zijn goede pak. ‘Kees, je moet een pak aan, je gaat geen koffie drinken, er gaat iets anders gebeuren’. Vervolgens werd hij compleet overvallen door het feit dat hij deel uitmaakte van de lintjesregen die dag.

Kees-Ros-geridderd-1

Zoals ook hieronder valt te lezen zet Kees zich al zo’n 25 jaar vrijwillig in voor de goochelkunst in binnen- en buitenland. Afgelopen maart werd Kees bijvoorbeeld nog in het zonnetje gezet tijdens een AB-vergadering omdat hij al 10 jaar secretaris bij de NMU is. Maar zijn verdienste is veel breder dan dat, vandaar dat hij ook niet tot lid maar tot Ridder is benoemd. Wij zijn ontzettend trots op Kees en zeer dankbaar voor zijn inzet voor de NMU.

Kees-Ros-geridderd-2

Kees Ros (67 jaar, Ede) was beroepsmilitair, geeft regelmatig lezingen over de Sovjet Unie en Rusland en verricht al zo’n 25 jaar vrijwilligerswerk op het gebied van magie en illusionisme. In Rusland startte hij zijn vrijwilligerswerk als bestuurslid van de Russian Association of Magicians (RAM). Dankzij hem heeft de RAM kunnen toetreden tot de Fédération Internationale des Sociétés Magiques (FISM). Ondanks zijn vertrek uit Rusland is hij aangebleven als vicevoorzitter. Vanaf 2006 was hij lid van het dagelijks bestuur van de FISM Europa. Ook in Nederland zet hij zich in voor de goochelkunst. Hij is secretaris van de stichting Nederlandse Magische Unie, bestuurslid van de Magische kring Centraal Nederland, lid van Nederlandsche Vereeniging van Amateur Goochelaars Hands Down en jeugdtrainer van schaakvereniging de Cirkel te Ede.

(Bron:De Gelderlander)