Mag ik een ogenblik voor de terugblik?

De laatste uren van 2017 zijn inmiddels verstreken en we kunnen het magische jaar gaan opmaken.
En wat een magisch topjaar hebben we gehad, durf ik wel te zeggen. De Magische Liga 52 Schakels trapte af met een zeer gezellig en goed bezocht nieuwjaarstreffen, waarbij we ons konden laten verwonderen door diverse artiesten in de gala show aan het eind van de dag, maar er waren ook heerlijke lezingen waaronder die van kaartvirtuoos Paul Gordon.
Van Paul mogen we trouwens ook weer een truc uitleggen die hij deed tijdens zijn lezing en die ook in zijn boek terug te lezen en te leren is, dus die kunt u in het nieuwe jaar verwachten op informagie.nl

Vervolgens waren er natuurlijk weer de clubavonden her en der in het land waar u als lid van uw club aanwezig was, al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje, maar ook openbare shows liepen gewoon door. Ik noem bijvoorbeeld de shows in het Magic Art Center en de Amsterdam Magic Shows, shows die ik u als lezer van harte kan aanbevelen om een keer te bezoeken.
Neem nou bijvoorbeeld de Amsterdam Magic Show. Elke eerste dinsdag van de maand zit het theater “tot de nok toe” gevuld met enthousiast publiek en tonen de “residence magicians” aldaar hun nieuwste trucs, waarbij er ook ruimte wordt gemaakt voor talent uit het buitenland; echt een keer de moeite waard om naar toe te gaan.

Zomer 2017 was er het Nederlandse belangrijkste magische evenement van het jaar, namelijk het Dutch Festival of Magic. Wat heeft de NBG zich hier mee in de kijker gespeeld bij (goochelend) Nederland, door eerst in de aanloop naar het festival een afvaardiging te sturen langs alle goochelclubs om te vertellen over dit festival en vervolgens was er tijdens het festival een keur aan (internationale) artiesten die ons van de ene in de andere verbazing lieten vallen. Alle bezoekers waren het erover eens: dit was een festival dat lastig te overtreffen is. Magus Utopia die met de grootste cast aller tijden hun show Nightmares aan ons voorschotelde, Shin Lim die minutenlang een staande ovatie kreeg, Dion die zijn nieuwe act in première liet gaan, veel goochelaars die kaartgoochelaar Think ontdekten met zijn frisse blik op het goochelen en dan heb ik het nog niet eens over de hilarische act van Kieron Johnson waarbij de hele zaal op de banken stond van enthousiasme…of was het soms van afschuw?
En dan nog al het jonge supertalent tijdens de wedstrijd om de Hans Klok Trofee, waarbij bewezen werd dat de toekomst van de magie in goede handen is.

Of wat dacht u van het magazine dat Marcel Verbakel in samenwerking met de redactie van de Informagie en de NMU heeft opgezet?
De Boulevard of Magic, het benefietgala ten behoeve van het behoud van het Magic Art Center, was weer zo’n hoogtepunt. Er is op magisch vlak zoveel gebeurd het afgelopen jaar dat het onmogelijk is om alles te benoemen. Als liefhebber van het goochelen vielen we dit jaar echt met de neus in de boter en hebben we een magisch topjaar achter de rug, eentje om in te lijsten!

Heeft u trouwens de vlogs van Jorrit al gezien op ons Youtube kanaal?
Daar zijn we dit jaar ook mee gestart. Elke twee weken op woensdagmiddag komt er een nieuwe vlog met leuke nieuwtjes uit de goochelwereld, in de ruimste zin van het woord.
Zie de vlogs als een leuke reminder van het nieuws, maar er is ook nog het nieuws uit de goochelwinkels.
Misschien gaat Jorrit in de toekomst ook wel goochelen in de vlogs, ook wij als redactie weten het niet maar we weten wel dat Jorrit ons elke keer verrast met een interessante insteek, waarvoor wij hem nu al ontzettend dankbaar zijn.
Wie wij als redactie ook dankbaar zijn, zijn al die vrijwilligers die een truc met ons delen of de tijd nemen om een column te schrijven zoals Douwe/Gandalf, Mitch, Sabine, Frans, Louis, Jan en Wim. Zonder deze mensen was het maar een saaie bedoening op informagie.nl
Wij als redactie zijn oprecht ontzettend blij dat deze mensen hun gedachten met ons willen delen, de ene keer misschien wat serieuzer van toon dan de andere keer, maar meestal leerzaam en het geeft in ieder geval vaak stof tot nadenken.

En zo in de laatste paar dagen van 2018 is er op magisch vlak nog genoeg te beleven en is iedereen nog keihard aan het werk om de gasten op het evenement waar hij of zij geboekt is te vermaken, maar ook de redactie van Informagie heeft niet stilgezeten.
Zo is er een nieuwe blog/column van Sabine van Diemen over haar ervaringen tijdens de tour van de Illusionists waar ze nu een half jaar mee door Canada en Noord Amerika reist, maar ook kregen we wat wijze woorden van de president van de Nederlandse Magische Unie.

Voor volgend jaar liggen er ook al voorzichtige plannen. Zo komt er in januari een zeer interessant interview met Javi Benitez en als u het programma Fool Us volgt weet u misschien nu al over wie ik het heb of anders moet u dit filmpje eens bekijken en u begrijpt meteen waarom deze kaartgoochelaar zo bijzonder is. Wat hij laat zien is niet goochelen maar voor mijn gevoel is het toveren,

Wij hebben ons ook laten influisteren dat Javi aanwezig zal zijn op het congres in Blackpool 2018, dus de kans is groot dat u hem daar ook live aan het werk kunt zien; een mooie reden om te gaan dacht ik zo.
Wat 2018 ons nog meer gaat brengen is alleen bij de mentalisten met een voorspellende gave onder ons duidelijk, maar u hoeft geen mentalist te zijn om te weten dat ik u langs deze weg alvast een hele fijne en veilige jaarwisseling toewens met heel veel magie in het nieuwe jaar.

Jean-Paul