‘t Is weer voorbij die mooie (magische) Zomer

“Die zomer die begon zowat in mei’, zong Gerard Cox al in 1973 met vooruitziende blik want volgens mij bezong hij toen al de zomer van 2017.
Want wat hadden we een fantastische magische zomer, het weer in Nederland was niet echt om over naar huis te schrijven maar op magisch vlak begon het allemaal met een heerlijk Dutch Festival of Magic, voor mij toch altijd wel een hoogtepunt van een magisch jaar.

Daarna was het lekker jezelf op magische wijze insmeren met de diverse shows die er in Nederland en over de grenzen te zien waren, om nog maar te zwijgen over al het magische geweld over de grote plas, want er was ook weer een heerlijk seizoen van Fool Us met mooie artiesten met acts die zelfs Penn & Teller niet begrepen, zoals de leuke act van de Belgische Jo de Rijck samen met zijn assistent Kip Curry.
Als u zijn act niet kent dan moet u toch even op Youtube kijken naar zijn optreden, maar deze zomer was Jo ook een graag geziene gast tijdens de Amsterdam Magic Show.

Een show opgezet door Alex Blackwood en Fritz met een Z (ondergetekende is al fan van deze show sinds de allereerste show vorig jaar). Deze heren vierden dit jaar hun 1-jarig jubileum en dat is voor een maandelijkse show in hartje Amsterdam prijzenswaardig te noemen.
Elke eerste dinsdag van de maand staat daar een club jonge honden het zweet op het voorhoofd te werken met tussendoor stand-up comedy. De groten der aarde hebben inmiddels aldaar acte de présence gegeven. Zo was Michael Vincent een keer te gast, Tom Stone, Jon Allen, Caroline Raven en zo kan ik nog een heel rijtje grote namen blijven opnoemen.
De show is Engelstalig, maar ik kan u echt garanderen dat u een fantastische avond zult beleven.

Een andere fantastische avond was natuurlijk het benefietgala ten behoeve van het behoud van het Magic Art Center. Voor een belachelijk lage prijs waren we verzekerd van een show van wereldformaat met heel veel Nederlands toptalent: Niek Takens liet zijn prijswinnende act zien, Alfredo Lorenzo gaf het publiek de primeur met zijn nieuwe act en ook grootmeesters in de magie zoals Ger Copper lieten zien dat ook zij konden kijken zonder de ogen te gebruiken, net als Rob Mollien die ook onderdeel was van deze avond.
De avond duurde wat langer dan de planning was maar dat mocht de pret niet drukken, gewoon omdat het niveua huizenhoog lag en we ook nog eens door illusionist Hans Klok getrakteerd werden op een wervelende finale, dit allemaal ook als voorproefje voor de reprise van zijn House of Horror tour.

Na de zomer komt de herfst, de blaadjes worden geel en rood van kleur en het wordt langzaam tijd om lekker binnen te zitten om misschien wel die nieuwe truc in te studeren of om lekker op reis te gaan om eens een blik over de grens te werpen.
Want over de grens valt genoeg te beleven. Zo was er half oktober bij onze collega’s in Belgie de BMF dag met hun nationale kampioenschappen, zelf kon ik er helaas niet bij zijn maar naar wat ik gehoord heb was ook deze dag er een om door een linking ringetje te halen.
Zelf was ik een paar honderd kilometer verderop aan het genieten van Christian Farla die nu voor twee jaar met een wervelende show staat in het Royal Palace in Kirweiller.
Bij deze show kom je letterlijk oren en ogen te kort vanwege al dat spektakel, zo is de show nog maar net begonnen en je zit al midden in het magische geweld, dat op hoge snelheid wordt afgewisseld met mooie dansacts en variéténummers van wereldklasse.
Een kleine waarschuwing vooraf: mocht u van plan zijn om deze show te bezoeken, zo halverwege de show hebben de dansers iets minder om het lijf dan we hier in Nederland gewend zijn. Gelukkig is de temperatuur zeer aangenaam in het theater dus de dansers zullen niet zo snel kou vatten.

Maar dan kom je weer terug in de realiteit van Nederland en sta je aan de vooravond om met het hele team iets te lanceren op informagie.nl
De afgevaardigden die op de AB vergadering waren wisten het al, want het is eindelijk voor elkaar, met 1 inlogmethode kunt u zowel op denmu.nl terecht als op informagie.nl
Via diverse kanalen (nieuwsbrieven, social media) en uw clubafvaardiging wordt of bent u inmiddels op de hoogte gesteld.
Het is heel simpel: u krijgt een persoonlijke inlogcode om toegang te krijgen op denmu.nl tot – bijvoorbeeld – de verslagen van de vergaderingen van de Nederlandse Magische Unie.
Met diezelfde code is het nu dus mogelijk om bij de content te komen die wij als informagie.nl maken speciaal voor de NMU leden.
Op dit moment is dat nog het trucgedeelte, maar het kan in de toekomst zomaar zijn dat we een exclusief interview achter het wachtwoord plaatsen.
Zoals ik al zei wordt u uitgebreid geïnformeerd via diverse kanalen, maar wij hebben er ook een kort en handig filmpje van gemaakt waarin u kunt zien hoe dit inloggen in zijn werk gaat.

Ik wens u veel plezier op informagie.nl want er valt genoeg te beleven, te lezen en te zien.
En als ik u een tip mag geven, kijk ook eens op ons Youtube kanaal en abonneert u zich hierop.
Want op videogebied valt er genoeg te zien en binnenkort op een nog regelmatigere basis nog veel meer beleven. Maar dat zal ik de volgende keer in een ander schrijven uit de magische doeken doen.

Jean-Paul