Ik heb er zin in!

Is een veel gehoorde kreet als het over het Dutch Festival of Magic gaat, en niet meer dan logisch.
Want heeft u die line-up gezien, alleen maar wereldklasse.
Wereldkampioen Shin Lim die een lezing geeft en in beide gala’s staat, Aaron Crow die je hartslag doet verhogen met zijn danger-act en Pierric behoeft ook geen uitleg.
Waar ik ook vooral naar uitkijk zijn de optredens van Dion en van Magus Utopia.
Hoe vaak komt het voor dat je deze twee toppers in Nederland te zien krijgt, niet vaak, dus grijp uw kans zou ik zeggen.
Galakaarten voor zowel de vrijdag als de zaterdag zijn ook los verkrijgbaar, dus als u geen zin heeft in een heel congres maar wel een spetterend gala wilt zien, dan is die mogelijkheid er ook.
Think Nguyen die een lezing komt geven, Marcel Kalisvaart die je tips en tops geeft over het vak, jawel, Magus Utopia geeft ons een kijkje in zijn magische keuken!
Ben je onder de 18 en wil je bijvoorbeeld alleen op de donderdag komen, dan betaal je maar 10 euro!
Wil je ook nog de wedstrijd in de avond kijken dan kost het iets meer: 25 euro.
Er is dus keus genoeg in diverse prijsklassen om het Dutch Festival of Magic 2017 mee te maken.
Voor elk wat wils, maar dus ook voor elk budget wat wils.Ik heb er zin in!

Waar ik ook zin in heb is de Boulevard of Magic in IJmuiden, een week later, de organisatie van dat evenement heeft mooi weer beloofd en wederom een leuk programma op de boulevard.
Met daarbij ook het NK Straatgoochelen, ook iets om naar uit te kijken dacht ik zo.

Ander mooi nieuws wat ons bereikte was het nieuws van Ger Copper, die in Hollywood van de Academy of Magical Arts de Masters Fellowship in ontvangst heeft mogen nemen voor bewezen diensten binnen de goochelkunst, maar ook voor het uitdragen van de goochelkunst en het begeleiden van goochelaars met zijn Dutch School of Magic.
Langs deze weg alsnog gefeliciteerd met deze mooie en vooral welverdiende award!

Waar ik ook naar uitkijk zijn de artikelen van Jorrit Schooneman die eraan zitten te komen. Op regelmatige basis zal Jorrit iets leuks schrijven dat mensen doet nadenken over waarmee ze bezig zijn, maar hij zal soms ook een beetje prikkelen om de tongen los te krijgen.

Waar ik eigenlijk geen zin in heb om te melden – maar helaas moet het wel – is het volgende:
Het trucgedeelte staat achter een wachtwoord, en dat is niet voor niks, als magische community heb je tenslotte zo je geheimpjes.
Maar waar wij wel onze vraagtekens bij zetten is dat mensen het nodig vinden om het wachtwoord van informagie.nl te delen met buitenstaanders, die vervolgens ook toegang hebben tot het trucgedeelte zonder dat ze op enige manier lid zijn van de Nederlandse Magische Unie.
Laten we niet vergeten dat informagie.nl een stukje service is van de Nederlandse Magische Unie naar zijn leden toe.
Dankzij dit soort acties haken er (internationale) goochelaars af om een bijdrage te leveren voor het trucgedeelte.
En dat is jammer, want sommigen hadden zeer interessant materiaal om exclusief te delen met de leden van de Nederlandse Magische Unie.
Laten we erger voorkomen en houd het wachtwoord voor uzelf, daar doet u niet alleen uzelf maar ook de andere leden van de NMU een groot plezier mee.

Voor nu wens ik u veel leesplezier op informagie.nl en hopelijk tot ziens op het Dutch Festival of Magic, ik heb daar ongelofelijk veel zin in!

Jean-Paul