Let’s ‘MagicTalk’ again

Een lange tijd verscheen MagicTalk onder de vlag van Goochelaars.com, een serie interviews die willekeurig verschenen. Er kwam echter een moment dat ik de overstap maakte van moderator van goochelaars.com naar hoofdredacteur van informagie.nl
Met veel liefde voor het goochelen maar vooral ook met het met veel plezier in het maken van alles en nog wat zijn we het digitale avontuur aangegaan en blijven we doorgaan om iedereen van informatie te voorzien, leuke artikelen, interviews en als je lid bent van de NMU heb je op informagie.nl zeker een streepje voor met toegang tot vele trucbeschrijvingen..

Het afgelopen jaar kreeg ik op diverse evenementen de vraag: “Komt MagicTalk ooit weer terug?”. Tja, die vraag heb ik vervolgens voorgelegd op social media en de reacties waren laaiend enthousiast. Maar ja, wanneer begin je dan met een nieuwe serie en met wie?
Altijd een moeilijk vraagstuk, tot afgelopen zondag. Tijdens het Nieuwjaarstreffen in Rotterdam werd het antwoord letterlijk in onze schoot geworpen.

Robert List (aka Herman Jonker) trad in gesprek met niemand minder dan Eric Eswin.
Mijnheer Eswin is lange tijd president geweest van de Nederlandse Magische Unie en daarna werd hij zelfs president van FISM.
FISM is het overkoepelende orgaan van alle goochelclubs, wereldwijd, dat elke 3 jaar de wereldkampioenschappen organiseert en in februari 2017 ook nog eens de Europese kampioenschappen in Blackpool, waar Nederland door 4 toptalenten vertegenwoordigd zal worden. Waar uiteraard ook weer uitgebreid een verslag van te lezen zal zijn op informagie.nl

Maar goed ik dwaal af. Het interview met mijnheer Eswin was dusdanig informatief en actueel, waarin natuurlijk ook gegoocheld werd , dat ik bij mijzelf dacht dat het eeuwig zonde zou zijn om hier niks mee te doen en toen ging er een lampje branden: eerst op het podium, maar daarna ook bij mij.

Dit is het moment om met dit interview af te trappen met een reeks nieuwe MagicTalks.
Kijk en geniet van dit ongeveer 25 minuten durende gesprek, waarin Eric Eswin zijn visie geeft op het hedendaagse verenigingsleven, de Youtube generatie en nog veel meer.Dit was niet het enige wat ons op het Nieuwjaarstreffen voorgeschoteld werd. Gandalf heeft het allemaal al mooi verwoord en ik sluit me daar volledig bij aan.

Voor mij was toch wel het hoogtepunt het optreden van Niek Takens. De vorige keer zag ik zijn act in het Magic Art Center en hij vertelde me toen al dat er een paar veranderingen doorgevoerd zouden worden. Nou die veranderingen hebben we gezien! Het is onmogelijk om te beschrijven wat er gebeurt. Dit is iets wat u met eigen ogen moet zien om het te geloven; zo mooi en krachtig als Niek op het podium staat te manipuleren, zijn presentatie, uitstraling, kostuum alles maar dan ook alles klopt.

Wel wil ik nog langs deze weg even de aandacht vestigen op ons Youtube kanaal. We hadden al aangekondigd dat we met Louis Baerts een leuk uitstapje zouden maken naar de wereld van de Balloonmagic, iets wat in februari van start gaat. Niet veel later zal Rico Weeland de liefhebbers van het betere kaartenwerk wat nieuwe uitdagingen geven.
En in het diepste geheim hebben we ook met meervoudig kampioen goochelen voor kinderen, Jan Kosters, keihard gewerkt om leuke leerzame trucs op te nemen die geschikt zijn voor kinderen, maar die met wat aanpassingen ook zo bij de volwassenen kunnen rekenen op die gulle lach en verwondering.
Mensen die Jan aan het werk gezien hebben, zullen nu vast wel weten wat ik bedoel.
Dus check informagie.nl en abonneer u gratis op ons Youtubekanaal en u zult niks van al dit moois missen!

Jean-Paul Broekhuizen
Hoofdredacteur informagie.nl