Ons is ter ore gekomen dat er op dit moment een Italiaanse oplichter wereldwijd opereert. Hij biedt goochelaars en illusionisten trucs en illusies aan maar levert die nooit.
Deze persoon opereert elke keer onder een andere naam. Op het moment van dit schrijven is hij bekend onder de namen:

Gaetano di Stefano
Claudio Bichler
Ace Smith
Adams Brand
Hans Muller

Gaetano

Volgens onze informatie werkt deze man voornamelijk via Facebook. Ook schroomt deze persoon niet om alles in de strijd te gooien om geloofwaardig over te komen. Zo circuleert er nu een filmpje van hem dat hij opgenomen heeft aan het sterfbed van zijn moeder, waarbij deze oudere dame niets verhullende in beeld komt. Dit om goodwill te kweken en zo zijn bedrog voort te kunnen zetten.
Ook onder Nederlandse goochelaars en illusionisten zijn er slachtoffers gevallen (namen bekend bij de redactie) die voor duizenden euro’s zijn opgelicht; wereldwijd is het aantal slachtoffers nog veel groter.
Wij betreuren deze gang van zaken ten zeerste en hopen oprecht dat deze oplichter snel achter slot en grendel terecht komt.
Ook internationaal spreekt FISM president Domenico Dante er schande van en roept gedupeerden op aangifte te doen.

screenshots

Bij het aanschaffen van trucs buiten de bekende wegen om is te allen tijde voorzichtigheid geboden. Zeker als je te maken hebt met een onbekend persoon geldt dit nog des te meer.
Wij adviseren in dit soort gevallen om voordat je de koop doet informatie in te winnen of een verkoper wel oprecht bezig is,voor zover dat kan.
Als je dan nog twijfelt doe dan de aankoop vooral niet, hoe mooi de aanbieding ook mag klinken.

screenshot-verkoop

Mocht je toch onverhoopt slachtoffer zijn geworden van oplichting, doe dan altijd aangifte, want hierdoor verhoog je de kans dat deze praktijken stoppen. Als de verkopende partij in het buitenland woont dan is het ook raadzaam contact op te nemen met de instanties aldaar om te kijken welke mogelijkheden er zijn om aangifte te doen.

www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen#ik-ben-opgelicht-bij-een-aankoop-of-verkoop-via-internet

Ook is er een Facebook groep in het leven geroepen waar lotgenoten samenkomen. Op het moment van dit schrijven zijn er 14 cases bekend van oplichting voor een bedrag van 26.000 euro
www.facebook.com/groups/1796566883990655/

Het zal ons niks verbazen als het bedrag veel hoger is omdat veel mensen zich hierover niet durven uit te spreken.
Ons advies is: doe dit vooral wel, want hoe eerder deze praktijken uit de wereld geholpen zijn hoe beter!

Om reden van privacy hebben wij de foto geblurred van de oudere dame.