Roy Horn van Siegfried & Roy op 75 jarige leeftijd overleden aan Coronavirus

Roy Uwe Ludwig Horn, bekend van het wereldberoemde duo Siegfried & Roy, is op vrijdag 8 mei in Las Vegas overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. “Vandaag verloor de wereld een van de grootste illusionisten, maar ik verloor mijn beste vriend.” aldus Siegfried Fischbacher, de andere helft van het duo. “Vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen wisten we dat we de wereld van de magie zouden veranderen. Zonder Roy geen Siegfried en zonder Siegfried geen Roy.

Roy, geboren in het Duitse Nordenham, had van jongsaf aan al een grote voorliefde voor wilde dieren. Op jonge leeftijd had hij al een cheetah, Chico, geadopteerd.
Het duo ontmoette elkaar op een cruiseschip waarop ze beiden werkzaam waren, Siegfried als goochelaar en Roy als steward. Horn vroeg of Siegfried zijn meegesmokkelde cheetah kon laten verdwijnen, waarop Siegfried antwoordde: in de goochelkunst is alles mogelijk. Na ontdekking verdwenen de beide heren van het schip.

Siegfried and Roy begonnen op te treden met tijgers. Eerst in Europa. Na ‘ontdekt’ te zijn in Parijs ging het in 1967 richting Las Vegas waar ze optraden in verschillende shows. De act waarmee ze eeuwige roem verwierven startte in 1989 en liep maar liefst 14 jaar voor een vrijwel dagelijks uitverkocht theater. De show kreeg een vervolg in het Mirage hotel: The Secret Garden of Siegfried & Roy animal attraction. De act acht omvatte maar liefst 55 witte tijgers, luipaarden, jaguars en een olifant die ze dagelijks lieten verschijnen en verdwijnen. Roy Horn werd in 2003 gedwongen te stoppen nadat een tijger hem van het toneel had gesleept en hij meerdere zeer ernstige verwondingen opliep. Later verklaarde hij dat de tijger hem probeerde te redden omdat hij een beroerte kreeg op het toneel.

Hoewel hij na een intensieve revalidatie weer kon lopen en reizen, stopte het duo definitief in 2010.
Met het overlijden van Roy komt er een eind aan een uniek duo en een magische legende die voor veel illusionisten een voorbeeld was wat je kunt bereiken op dit gebied.

Bert