Op 8 april jongstleden is totaal onverwacht ons lid John Marien van der Ham overleden. John werd in mei 1988 lid van de Noord Hollandse Bond van goochelaars. Als 28-jarige had hij de goochelkunst ontdekt en zich daar vol overgave op gestort.

Op het Nationaal Congres te Leeuwarden in 1996 behaalde hij een tweede prijs toneel goochelen met een prachtig duiven en manipulatienummer. Zijn grote voorbeeld was Lance Burton, wat ook duidelijk was terug te zien in deze act. Het was een zeer goed verzorgd nummer met grote aandacht voor de aankleding en attributen. Daarbij bezat John een hoge mate van technische goochelvaardigheid.

John was altijd bereid zijn kennis en kunde te delen met zijn goochelvrienden. Of dit nu op onze juniorenclub of bij de goochelwerkgroep was. John was niet alleen een geweldige goochelaar, maar ook een fijne goochelvriend.

Zijn enorme inzet voor de NBG leidde er ook toe dat hij vele jaren deel uitmaakte van het bestuur. Eerst als Secretaris en later in de functie van algemeen bestuurslid. John leverde altijd een zakelijk, doch scherpe inbreng.

Ook voor het organiseren van evenementen als goochelcongressen, eendaagse gebeurtenissen, jubilea, jaarfeesten was hij nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Hij was een enorm goede kok en zijn culinaire hoogstandjes vielen altijd in goede aarde.

Het was voor ons een enorme schok, toen we hoorden dat John was overleden. Op onze club blijft zijn stoel voor altijd leeg. We zullen hem missen!

Gerhard Hessling
Voorzitter Noord-Hollandse Bond van Goochelaars

NBG-Logo