Een leven in het teken van jeugdplezier

Henk Driessen 19-7-1935 – 31-8-2020.
Henk Driessen was jarenlang een goede bekende op nationale-en internationale congressen. Meervoudig Nederlands kampioen goochelen voor kinderen. Als andere congresdeelnemers hoorden dat Henk ook in de competitie meedeed, haakten ze af of vroegen of ze buiten mededinging toch mee mochten doen!
Henk, gekleurd overhemd en een nette broek. Zo stond hij op het toneel en dan werd het een feestje voor de jeugd. Kind op een stoel zetten en dan ging de pret beginnen.
Een ieder die hem gezien heeft, weet dat hij zo heerlijk met de jeugd kon dollen. Zijn interactie was zij handelsmerk.
Als Haagse goochelaar werkte hij (vanaf de 70-er jaren), als enige, toen in de moeilijke buurten, op straten, pleinen, zaaltjes en parken. Later uiteraard ook door heel Nederland.

Jarenlang heeft hij in Drievliet elk jaar een nieuwe show gepresenteerd en gaf daar ‘jong talent’ ook een kans. Zo zijn uit ‘zijn stal’ onder meer Pica Pica (Dick van der Zwan) Jojo (Geurt Bauw), Christian Farla, Jori Velthuizen en ikzelf voort gekomen. Een ieder is daar enorm dankbaar voor dat hij ons die kans gunde.
Henk heeft ook lezingen in binnen-en buitenland verzorgd en is ook een tijd als goochelhandelaar actief geweest. Henk had die onvervalste Haagse humor. Die op zijn lijf geschreven was. Als hij een geintje met je uit kon halen deed hij dat ook. Zo vertelde hij mij dat ik bij een voorstelling voor table magic, laat moest binnen komen en meteen naar de kleedkamer moest gaan om mij te verkleden. Rare opdracht toch? Bleek dat ik de enige was met een smoking aan. Het hele gezelschap bestond uit nudisten! Typisch Henk.
Zo zijn er tal van verhalen in omloop over hem. Misschien heeft u ook hilarische-mooie momenten met Henk beleefd. Sluit ze in uw hart.

Wij gaan een aimabel, humoristisch mens, goochelaar, buikspreker, conferencier en basspeler (dat deed hij ook!) maar vooral een echte vriend enorm missen.
Rust zacht, Henk.

John Anders