04-09-2020

Met intens groot verdriet hebben we niet lang geleden afscheid moeten nemen van Ger Copper, een grootheid in de Nederlandse en internationale goochelwereld. Nu een paar weken later moeten we dat in Nederland weer doen van wat we naar mijn stellige overtuiging een absolute Nederlandse grootheid mogen noemen: Henk Driessen!

Op het gebied van goochelen voor kinderen is Henk Driessen decennia lang een rasartiest geweest van een uitzonderlijk hoog niveau in een van de moeilijkste disciplines in het goochelspectrum. In het goochelen voor kinderen stond Henk erg lang op eenzame hoogte. John Anders laat dit in zijn in memoriam zeer duidelijk tot uiting komen en geeft zijn grootheid terecht op goede wijze weer. Meermaals Nederlands kampioen, er is niemand anders die dat Henk Driessen kan nazeggen. Zijn kindershows waren fantastisch en een lust voor oog, oor en lachspieren! Het was gegarandeerd lachen en een geweldige ervaring voor iedereen die zijn voorstellingen mocht aanschouwen. Hoeveel kinderen zullen er nu in Nederland zijn die ooit een voorstelling van Henk hebben meegemaakt? Het zijn er ontelbaar veel geweest en het is overduidelijk dat zij herinneringen zullen hebben die tot op de dag van vandaag met een warm gevoel en een grote glimlach zullen worden terug gehaald. Herinneringen die je als kostbare ankers maar wat graag vasthoudt.

Ik ben ervan overtuigd dat dit ook geldt voor heel veel volwassenen. Tijdens de nationale NMU kampioenschappen zat de zaal bij competities niet alleen vol door de aanwezige kinderen, maar ook door de in grote getale aanwezige volwassenen die Henk maar wat graag weer wilden zien. Henk was in staat het kind in iedereen weer naar boven te halen. Dan behoor je toch echt tot de allergrootsten in het vakgebied. Zijn decors, zijn presentaties, zijn nieuwe creaties aan kindertrucs en natuurlijk zijn onnavolgbare buikspreekacts…het was een genot om naar te kijken en te ervaren. Voor jong en oud.

Henk Driessen, wat gaan we jou missen in goochelend Nederland. De herinnering is nu wat rest. Maar wat een heerlijke en fantastische herinneringen zijn dat weer. Laten we die allemaal koesteren in lange lengte van dagen.
Dag ‘ome’ Henk Driessen! Grootmeester, kinderheld en voorbeeld in het goochelen voor kinderen, rust in vrede…

Rene Laurant,
President van de Nederlandse Magische Unie