Dit weekend is de onder vele goochelaars bekende dealer Card-Shark opgeschrikt door een grote brand in hun loods in Duitsland.
Vele duizenden trucs en spellen kaarten zijn verloren gegaan in deze brand.
Evenals verpakkingsapparatuur. En trucs die nog niet uitgebracht waren lagen hier ook opgeslagen. Bij de brand zijn gelukkig geen gewonden gevallen en de schade is alleen maar materialistisch van aard.

Wel kan het complex als verloren beschouwd worden. Niet alleen Card-Shark is getroffen door de brand, ook een aantal andere bedrijven in hetzelfde bedrijvencomplex zijn hier de dupe hiervan geworden.
Over de oorzaak is op dit moment weinig bekend, maar Christian Schenk en zijn team laten zich niet uit het veld slaan door deze onverwachte catastrofe.

Uitleveringen aan dealers zullen even op zich laten wachten, maar de bestellingen van klanten die rechtstreeks bij ze iets besteld hebben zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon doorgang kunnen vinden.
Wel is Christian zo slim geweest om in het verleden ook in Amerika een pakhuis in te richten, dus bestellingen aldaar kunnen gewoon doorgaan en waarschijnlijk zal dit pakhuis ook tijdelijk als back-up dienen voor orders uit Europa.
Christian heeft inmiddels een nieuwe locatie gevonden die groter is en waarbij er ruimte is voor uitbreiding.
Het zou zelfs ook zomaar kunnen dat er een showroom komt waar kleinschalige evenementen opgezet kunnen worden zoals lezingen, het filmen van nieuwe goocheltrucs etc.

Card-Shark laat zich door deze gebeurtenis zeker niet uit het veld slaan, ze gaan ervoor zorgen dat de Phoenix weer uit de as zal herrijzen, net als de mythologische vogel die we kennen uit de verhalen en films.
Maar een helpende hand is altijd welkomen je kan dus voor jezelf of een vriend een “Rise from the Ashes” voucher bestellen.
Met deze voucher kan je in de toekomst een aankoop doen, deze doorgeven als cadeautje of je gebruikt deze voucher aan de stand van Card Shark op het Dutch Festival of Magic dit jaar.

cadeaubonnen-rise-from-ashes
Silver
Gold
Platinum

Door de aanschaf van deze voucher zorg je ervoor dat Card-Shark weer snel op volle kracht verder kan werken aan hun producten, waar veel goochelaars wereldwijd zoveel plezier aan beleven.
Langs deze weg wensen wij alle Card Shark medewerkers veel sterkte de komende tijd met de opbouw en inrichting van hun nieuwe pand.
Ondergetekende zal zeker een bezoekje aan hun dealer-stand brengen want ik ben persoonlijk groot fan van de kaarten van Card Shark en ik heb de kracht ontdekt die verborgen zit in het Phoenix deck.
Tijdens de lezing van Card-Shark enkele jaren geleden kwam ik hier achter: de Phoenix kaarten zijn vergeleken met andere merken iets gladder waardoor ze makkelijker waaieren, ook blijven ze langer mooi en “vers” terwijl de andere kaarten toch wat sneller “smoezelig” worden of de randjes beginnen te krullen of te splitsen.
Niet dat kaarten van andere merken slecht zijn, integendeel, maar speelkaarten van een ander merk zijn kaarten waarmee je kan goochelen, maar in kaarten van Phoenix zijn standaard veel “foefjes” ingebouwd waar een goochelaar heel veel profijt van kan hebben, als de situatie zich daarvoor leent.