Op 12 maart is tijdens het Giga Goochelfestival in Utrecht de Gouden Speld toegekend aan The Magus Utopia Company. Met deze – hoogste – onderscheiding op het gebied van de goochelkunst komt Magus Utopia in een rij met bijzondere voorgangers als Fred Kaps, Richard Ross en Hans Klok.

Jasper Oberon (President van de Nederlandse Magische Unie) reikte de Gouden Spelden uit aan Marcel Kalisvaart & Aquila Junior als oprichters van The Magus Utopia Company.

marcel-kalisvaart-gouden-speld-3

Marcel Kalisvaart en Aquila Junior vormen samen met hun team ‘Magus Utopia’. Zij versterken de goochelwereld met een innovatieve, filmische vorm van illusionisme. Magus Utopia valt op door de surrealistische verhaallijn, de uitgewerkte personages en de fascinerende visuele trucs en effecten. Deze professionele aanpak wordt zowel nationaal als internationaal zeer gewaardeerd. Vele prijzen, waaronder het winnen van het FISM World Championship of Magic in de categorie Stage Illusions in 2012, lovende recensies en staande ovaties vielen dit sympathieke duo en hun team ten deel.

Zij hebben door hun voorbeeld van artistieke theatrale magie een nieuwe impuls gegeven aan de goochelkunst in Nederland en daarbuiten, getuige hun optredens in meer dan 25 landen. De Nederlandse Magische Unie heeft Magus Utopia daarom – namens de Nederlandse goochelwereld – onderscheiden met ‘De Gouden Speld’.

marcel-kalisvaart-gouden-speld