PERSBERICHT
Amsterdam, 11 maart 2018

Hoogste onderscheiding goochelkunst: Gouden Speld 2018 voor Magus Utopia

 

De Nederlandse Magische Unie heeft de Gouden Speld toegekend aan The Magus Utopia Company. De Gouden Speld is de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van de goochelkunst.

Magus Utopia komt hiermee in een illuster rijtje te staan. In dat rijtje staan onder meer Fred Kaps, Richard Ross en Hans Klok.

Zondag 11 maart is in het Vorstelijk Complex te Utrecht tijdens de openingsshow van de GiGaGoocheldag door Jasper Oberon (President van de Nederlandse Magische Unie) de Gouden Speld uitgereikt aan The Magus Utopia Company.

Marcel Kalisvaart & Aquila Junior, oprichters van The Magus Utopia Company, namen de Gouden Speld in ontvangst.

Marcel Kalisvaart en Aquila Junior vormen samen met hun team ‘Magus Utopia’. Zij versterken de goochelwereld met een innovatieve, filmische vorm van illusionisme. Magus Utopia valt op door de surrealistische verhaallijn, de uitgewerkte personages en de fascinerende visuele trucs en effecten. Deze professionele aanpak wordt zowel nationaal als internationaal zeer gewaardeerd. Vele prijzen, waaronder het winnen van het FISM World Championship of Magic in de categorie Stage Illusions in 2012, lovende recensies en staande ovaties vielen dit sympathieke duo en hun team ten deel.

Zij hebben door hun voorbeeld van artistieke theatrale magie een nieuwe impuls gegeven aan de goochelkunst in Nederland en daarbuiten, getuige hun optredens in meer dan 25 landen. De Nederlandse Magische Unie heeft Magus Utopia daarom – namens de Nederlandse goochelwereld – onderscheiden met ‘De Gouden Speld’.


Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)

De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het promoten van de goochelkunst in Nederland, het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van het Dutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van het Nederlandse online goochelmagazine, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.

Meer informatie?

The Magus Utopia Company
E-mail: info@magusutopia.com
Tel: +31 0299 771 471
Website: www.magusutopia.com

Nederlandse Magische Unie
Dhr. Kees Ros (secretaris)
E-mail: secretaris@denmu.nl
Website: www.DeNMU.nl
Twitter: www.twitter.com/de_NMU
Facebook: https://www.facebook.com/nmumagic/
Informagie: www.informagie.nl (preview-pagina: www.informagie.nl/preview)