Zaterdag 2 juli vond tijdens het evenement GiGaGoochelfeest in Ede het NK Goochelen voor Kinderen 2016 plaats, door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) georganiseerd. Het nationaal kampioenschap wordt sinds 1951 door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) uitgeschreven. Aan deze finale namen de beste Nederlandse goochelaars deel, met als specialisme: goochelen voor kinderen.

Goochelaar Jan(artiestennaam van Jan Kosters) is door de jury van de Nederlandse Magische Unie uitgeroepen tot Nederlands Kampioen ‘Goochelen voor Kinderen’ 2016.

Goochelaar Jan toonde zijn grote creativiteit aan met zijn vernieuwende presentatie: een goochelende arts! Alles staat in het teken van de geneeskunde, inclusief de magie, de aankleding van het toneel en zijn kleding. Hij laat veel magie zien en gebruikt daarbij soms ook verschillende tot de verbeelding sprekende hulpmiddelen, zoals een wel heel erg lange ‘grijptang’. Maar echt ‘eng’ voor de kinderen maakt hij het zeker niet. Met speels gemak tovert hij onder meer ogen tevoorschijn, die zichzelf in de handen van de helpende kinderen op onverklaarbare wijze vermenigvuldigen. ‘Ogenschijnlijk’, zou Goochelaar Jan zelf waarschijnlijk zeggen met een knipoog. De kinderen vonden het prachtig en de NMU-jury, bestaande uit vakgenoten en een lekenjurylid, eveneens. De NMU-jury heeft Goochelaar Jan beloond met de officiële titel: Nederlands Kampioen ‘Goochelen voor Kinderen’ 2016.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2016
Alle deelnemers hebben zich vooraf gekwalificeerd voor deelname!
Er wordt gejureerd via een puntensysteem.

Goochelen voor kinderen, de uitslag (plaats 1 t/m 3)
1e prijs: Goochelaar Jan (MKT)
2e prijs: Jovel (GCR)
3e prijs: Magic John (MKZ)

Grote (B)Ereprijs (kinderjury): Magic John (MKZ)

Datum: zaterdag 2 juli 2016

LOCATIE: THEATER CULTURA, MOLENSTRAAT 45, EDE
Tijden: 10:15 – 17:00 uur

De presentatie was in handen van: Michel van Grinsven
Organisatie NMU NK en GiGaGoochelfeest 2016:

De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU)
i.s.m. theater Cultura, de gemeente Ede, Happy Schmink Ede, ballonvouwvereniging Twister en de goochelwinkels Dynamite Magic, Magicshop.nl en Magic Shop Victoria

Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)
De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van hetDutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van het Nederlandse online goochelmagazine, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.

Meer informatie
Nederlands Kampioen Goochelen voor Kinderen 2016:
Goochelaar Jan (Jan Kosters)
Mobiel: 06-50593805
E-mail: info@goochelaarjan.nl
Website: http://www.goochelaarjan.nl

Organisatie NMU NK Goochelen voor Kinderen 2016
& GiGaGoochelfeest – 2 juli 2016
NMU & evenementen:
Dhr. Kees Ros / Tel.: 0318-624161 / Mobiel: 06-23901160 / E-mail: secretaris@denmu.nl

Nederlandse Magische Unie
Website: www.DeNMU.nl
Twitter:www.twitter.com/de_NMU
Facebook:https://www.facebook.com/nmumagic/

Informagie: www.informagie.nl