Lock-down of Locked-up?

We leven helaas al een klein jaar met het Corona virus. Dit heeft onze bewegingen aanzienlijk beperkt en onze mobiliteit vrijwel stilgelegd. Ik hoef daar – alweer: helaas – verder geen woorden meer aan vuil te maken. Dat betekent dat onze schermtijd aanzienlijk is toegenomen: Zoom, Teams en Facetime voor virtueel contact met de medemens en internet om het Amerikaanse politieke circus te volgen, ontwikkelingen elders zoals Brexit of aanslagen en om het RIVM op de voet te volgen. Over virtuele lectures schreef ik eerder al.
Ik breng echter niet meer tijd door met het (terug) te kijken van goochel DVD’s, merk ik zelf. Omdat de clubavonden zijn weggevallen merk ik namelijk dat ik veelal de motivatie mis om “iets nieuws in te studeren”.
Ik verwijt me dat wel, want ik vind nog steeds weinig zaken leuker, interessanter en inspirerender dan goochelen. En ook al zit ik meestentijds thuis, er blijft op de achtergrond steeds die Corona dreiging en alle gevolgen die dat nu voor ons heeft of nog gaat hebben. Goochelen zou juist dan een welkome afleiding kunnen geven, maar ik vertelde u al: de motivatie…

Via de E-mail wordt ik – vrijwel dagelijks – gebombardeerd met aanbiedingen van de dealers. Meestal beginnen die met een vette kop in de trant van: “als u dit niet aanschaft dan heeft u of uw leven lang spijt” of soms ook: “dan kunt u niet verder leven”. In plaats van dat dit mijn nieuwsgierigheid wekt, zoals beoogd wordt, click ik deze E-mails meestal verveeld weg.
Geen motivatie. Waarom zou ik op dit moment in nieuwe effecten investeren als ik die (amper) nog kan vertonen? Mijn persoonlijke ervaring met het bestellen van goochelboeken uit de VS zijn vaak teleurstellend geweest in de zin dat bij het uitchecken van de winkelwagen het bedrag opeens verdubbeld bleek vanwege de exorbitant hoge porto. “Regulier verzenden doen we niet meer, want: Corona”. Gelukkig heb ik nog een behoorlijk aantal boeken die ik nog lang niet allemaal bestudeerd heb en echt baanbrekende publicaties zijn er maar weinig. Veel is toch oude wijn in nieuwe zakken, tenslotte. Trucs heb ik in de kast ook nog liggen, waarvan ik een goed aantal nog steeds uit de verpakking moet halen. Impuls aankopen in Blackpool? Ik zou het niet eens meer weten.
Pre-Corona bestelde ik via Internet zo af en toe nog wel eens wat, maar veel van de dealers die mij bestoken ken ik niet of amper, althans ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets bij hen besteld heb.
Vanmiddag mijn E-mail box maar weer eens opgeschoond en dat leverde de volgende (lang niet complete) selectie op:
Vanishing Inc., Alakazam, Quicker than the Eye, Svengali Design, Cardshark, The on-line Magic Store, Dude that’s coll Magic, Sans Minds, Fun Incorporated, House of Playing Cards, Trick Supply, Magicbox, Jay Sankey (= super spreader). Bij Propdog in Engeland heb ik een aantal keren wat besteld, maar kennelijk hebben ze vergeten om mijn E-mail adres te vragen.
Daarnaast nog regelmatig mailings van: Dynamite Magic, Genii, Essential Magic Conference, Masters of Magic, FISM, de NMU / Informagie, Amsterdam Magic Show etc.

Veel mensen hebben op dit moment last van wat met een mooi nieuw woord “huidhonger” wordt genoemd (gebrek aan fysiek menselijk contact). Daarbij komt nog “scherm-moeheid”. Uiteraard ben ik daar niet vrij van, maar het meeste mis ik toch live magic en velen van u met mij “het applaus” waarmee het publiek zijn waardering uitdrukt. Via Zoom klinkt dat toch wel erg schraal en blikkerig, als het er al is.
Ik probeer me echter op te peppen door me voor te houden dat ik – straks: post-Corona – me zelf zal verwijten dat ik deze tijd niet productiever aangewend heb. Zo, die staat! Een beetje zoals wanneer we op 1 januari a.s. ons opnieuw voornemen om met roken te stoppen, af te vallen of minder te drinken, dan moet je dat vooral tegen veel mensen vertellen, want dan kun je eigenlijk met goed fatsoen niet meer terug.

Komend voorjaar zal ik u laten weten of het gewerkt heeft. Intussen een ieder veel goochelplezier toegewenst. Daar zijn niet altijd nieuwe spullen voor nodig, maar de dealers ervaren ook moeilijke tijden, dus uit solidariteit mag u best al die E-mails openen en u opnieuw door nieuwe aankopen laten inspireren. Misschien stond e.e.a. toch al op uw verlanglijstje en mocht u nog iets van Sinterklaas of de kerstman “op uw verlanglijstje zetten”.

Gandalf