Zijn we iemand vergeten?

Tijdens het grootste magische congres ter wereld in Blackpool heeft iedereen het over de artiesten, de shows, de prijswinnaars en de gezelligheid.
Maar er wordt toch altijd voorbijgegaan aan een doelgroep die misschien nog wel belangrijker is voor een congres, namelijk de dealers. Wij spraken met twee dealers namelijk Igor de Kort en Think Nguyen.
Beide dealers geven hun visie op het werken in een voor dealers behoorlijk extreme omgeving met 150 “concurrenten” in de directe nabijheid.
Met Igor hebben we een korte MagicTalk Mini gedaan en Think heeft zijn gedachten op schrift aan ons toevertrouwd.

Mijn ervaring op de dealerstand op het Blackpool Magic Congres 2017

Dit jaar, in plaats van een reguliere bezoeker te zijn op het Blackpool Magic Congres, kon ik aan de slag op de stand van het team van Alakazam. Het is heel anders om achter de tafel te staan dan ervoor, maar het was wel ontzettend leuk om te doen.

Je kan namelijk niet doen wat je wilt doen als je missie is om op de stand te werken en het is best hard werken om eerlijk te zijn, Je begint met wakker worden rond 8 uur in de ochtend om vervolgens naar de dealershal te gaan in de Winter Gardens om hopelijk om 9 uur klaar te zijn. Zelf hoefde ik alleen maar te helpen om mijn dvd te promoten dus ik kon het mij veroorloven om wat later te komen elke keer (haha!)

Wat mij wel opviel, en waar ik verbaasd over was, was dat ik echt moest voorkomen dat sommige mensen producten probeerden te stelen van de dealerstand. Helaas is het echt waar dat dat gebeurt, helaas….en als sommigen van jullie het gelukt is om mijn dvd te stelen, laat het mij even weten, zodat ik op zijn minst de dvd voor je kan signeren en je kan feliciteren, want dan heb je mij goed om de tuin weten te leiden.

Zoals ik al eerder schreef is het hard werken geblazen; gemiddeld 4 uur per dag stond ik op de dealerstand op te treden, wat op zich een hele goede ervaring is want het viel mij op dat mensen niet meer dan ongeveer 4 minuten aan je tafel stonden. Dus koos ik ervoor om de meest visuele en snelle routines te laten zien die op de dvd staan, anders zouden die mensen misschien doorlopen omdat het te lang duurt.
Ook viel het mij op dat mensen heel erg gereserveerd waren en misschien ook een beetje verlegen om mij te vragen iets te laten zien. Dat was dan voor mij het moment om met mijn meest vriendelijke glimlach te vragen of ze een truc wilden zien die op de dvd staat en door elke keer die vraag te stellen had ik het gevoel dat ik aan het werk was op een normaal optreden.

Ook de werkomstandigheden zijn best wel extreem te noemen. De hele dag sta je in een grote warme hal met vrij veel lawaai om je heen Daarom was de kans ook groot dat je me zo af en toe gewoon zag rondlopen en wat stretchbewegingen zag maken, want de hele dag stilstaan is ook niet goed voor je lijf.

Als ik dan hieruit mijn conclusies mag trekken voor het geval als je lange dagen achter een tafel moet werken dan:
• Zorg ervoor dat je een stoel hebt
• Zorg ervoor dat je een flesje water bij je hebt want de hele dag optreden en luid spreken is niet goed voor je stem.
• Zorg ervoor dat je lichte en comfortabele (waarom niet een pyjama) kleding draagt vanwege de temperatuur.
• Zorg voor goede schoenen

En dan de vragen:
• Hoeveel kost het?
• Zit er een gimmick bij de dvd? (soms kopen mensen niet een dvd omdat het alleen maar vingervlugheid is! (huh, wacht, wat?!)
• Moet ik veel oefenen om deze trucs te doen?

In ieder geval wil ik langs deze weg Peter Nardi en het team van Alakazam bedanken voor de uitnodiging om op hun dealerstand te werken. Ik heb er veel geleerd en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad met iedereen.
En ik ben erachter gekomen dat goochelaars toch een apart slag mensen zijn vergeleken met niet -goochelaars.

Think Nguyen