En dan is het alweer eind augustus. We hebben de zomer bijna achter de rug waarbij we op magisch gebied zeker ons niet hoefden te vervelen.
Sommigen onder ons zochten de zon echt op en kwamen bruin gebakken weer terug van hun vakantiebestemming om daarna de magische accu weer op te laden voor een nieuw seizoen vol met optredens.

MAC gala

Maar een groot deel reisde 27 augustus toch af naar theater de Meerse in Hoofddorp. U weet wel: dat fantastische theater waar het Dutch Festival of Magic 2017 gehouden werd.
Dit keer was het de stichting “De vrienden van het Magic Art Center” die de magische scepter zwaaide in het theater. Ten behoeve van het behoud van het Magic Art Center werd er een gala gepresenteerd die zijn weerga niet kende.

Jong talent kreeg de kans om te laten zien dat de magische toekomst in goede handen is en de gevestigde namen lieten zien waarom ze al jaren aan de wereldtop staan.

Alfredo Lorenzo liet zijn nieuwe act zien met verschijnende kandelaren en wat een act is dat geworden zeg. Ondergetekende wist al wat langer dat deze act in het vat zat en dat Alfredo in het diepste geheim samen met zijn coach Ger Copper hiermee aan het werk was.
En al die uren oefenen zie je er zeker vanaf. Alfredo heeft echt een grote stap gemaakt in zijn magische carrière.

Ook Niek Takens (die net terug was vanuit Las Vegas) had weer zijn prijswinnende act aangepast en verbeterd. Werden we al overdonderd door hem tijdens het Dutch Festival of Magic, nu deed Niek er nog een schepje bovenop. Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurde, maar dit is echt hogeschool manipuleren wat Niek laat zien.

Verder heeft Gandalf ook al het nodige geschreven over het Benefiet Gala dus ik zal er verder niet al te diep op ingaan. Langs deze weg wil ik echter graag iedereen complimenteren met de fantastische show die er is neergezet en dat allemaal op mijn verjaardag! Want ondergetekende was ook nog eens jarig op 27 augustus.
Dus wat is er leuker dan dat te “vieren” met een zaal vol goochelliefhebbers en een Las Vegas- waardige show. Trouwens ook nog onwijs bedankt voor de speciale poster die hiervoor gemaakt is.

Speciale-MAC-poster-JP-VERSIE

Informagie

Maar over tot de orde van de dag, want bij informagie.nl staan we ook niet stil.
Zo hebben we een interessante serie in de maak van Rico Weeland die regelmatig zijn kunnen en kunsten vertoont bij de Amsterdam Magic Show en achter de schermen gecoacht wordt door de groten der aarde. Allemaal spreken ze vol lof over Rico.
Zijn inzichten in de edele kunst van het kaartgoochelen zijn interessant en hij wilt dan ook graag zijn kennis aan ons overdragen.
Ook met Goochelaar Jan gaan we binnenkort de videoserie starten. De opnames lagen al een tijdje op de plank maar eindelijk gaan ze binnenkort het daglicht zien.
Verder ben ik in de fase beland van het afronden van het interview met Shin Lim. Dit is een heel leuk interview geworden als ik het zelf mag zeggen, en ja: ik was hiervoor ook best wel zenuwachtig, want hoe vaak komt het voor dat je een huidige wereldkampioen te spreken krijgt?
Dit interview heb ik samen gedaan met een speciale co-host, namelijk Michael van Straelen.
Zoals we allemaal weten is de act van Michael geïnspireerd op de act van Shin Lim en hoe leuk is het dan wel niet om die twee bij elkaar te zetten en…afijn, u leest en ziet vanzelf het eindresultaat.

Inlog trucgedeelte gaat veranderen

Ook de veelbesproken inlog naar het trucgedeelte gaat binnenkort veranderen. Het is de technische man achter de schermen van de NMU na veel zwoegen eindelijk gelukt om de beloofde koppeling te maken tussen de twee databases, zoals dat heet. Oftewel 1 en dezelfde inlogcode voor beide sites.
In het kort: iedereen heeft van de NMU zijn of haar eigen inlogcode gekregen (heeft u die niet meer dan leest of hoort u binnenkort hoe u deze code te weten kunt komen). Met deze gepersonaliseerde code kunt u terecht op zowel de webpagina van de NMU als op het besloten gedeelte met de trucuitleg van informagie.nl.
Kortom, de angst die sommigen onder ons hadden (en wat stiekem ook gebeurde) kunnen we wegnemen. De code is dus persoonlijk en het delen hiervan is niet verstandig en ook onethisch. Op deze manier waarborgen we dat alles wat wij afschermen voor de leden van de NMU ook echt voor de leden van de NMU is. Meer hierover hoop ik uit te kunnen leggen op de komende AB vergadering.

Jean-Paul