Waarde Magiërs en Goochelaars!

Met de beste toverkrachten in mij wens ik jullie een magisch en gezond 2017. Het afgelopen jaar had veel te bieden voor de Nederlandse goochelaar en daar ben ik trots op! In 2017 wordt dit zeker geëvenaard met vertrouwde en nieuwe NMU evenementen. Dat moet een knaljaar worden voor de Nederlandse Goochelkunst.

Opruimen en opfrissen

Nu het drukke novemberseizoen achter de rug is en de kerstborrels en kerstavonden door vele goochelaars zijn volgetoverd in december, is het tijd voor een beetje rust en bezinning. Januari is voor mij altijd de maand van het opruimen van kostuums en goochelspullen en zoeken naar wat inspiratie om de gedachten en het repertoire op te frissen. Welke trucs heb ik nog op de plank die hoognodig geoefend moeten worden (genoeg!). Is er nog iets leuks op de markt (wanneer niet!) en wat zal ik wegdoen (bijna niets!)? Maar ook tijd om je op andere manieren te inspireren en te verrijken. Door muziek te luisteren, een film of documentaire te kijken of de oudejaarsspecial van Victor Mids terug te kijken. Maar vooral ook inspiratie te halen uit de ontmoeting met andere goochelaars. Nou… daartoe is volop gelegenheid in januari!

Vrolijk van start bij Magic Care

Op 7 januari ben ik uitgenodigd door Magic Care. Vorig jaar was ik al te gast op hun nieuwjaars- congres en dit jaar verheug ik me er weer zeer op. Magic Care heeft altijd een sterk programma dat staat in het teken van deskundigheidsbevordering. In overleg met Marlies Greve is het middaggedeelte nu ook toegankelijk voor geïnteresseerde NMU-leden die met de Stichting willen kennis maken. Er staat onder meer een show van Quintus van Amstel en Pablo Morelli op het programma en een werksessie ‘Omgaan met emoties’. Het congres vindt plaats in het welbekende Magic Art Center in Bennebroek. Kijk onderaan voor meer informatie.

Nieuwjaarstreffen 2017… wat een programma!

Op zondag 29 januari hoop ik u te zien op het Nieuwjaarstreffen 2017, dit jaar georganiseerd door de Magische Liga 52 Schakels ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum. De locatie is het prachtige Islemunda Theater in Rotterdam Zuid. René Schreurs en de leden van zijn goochelclub hebben keihard gewerkt om voor u een weergaloos programma samen te stellen. En aan de line-up te zien zal het evenement een eenvoudig Nieuwjaarstreffen overtreffen, want het lijkt meer op een minicongres.
Het wordt een prachtige dag van 9.30 tot 17.30 met artiesten als: Paul Gordon, Lodewijk de Widt, Eric Eswin, Niek Takens, Ace en Boris Wild. Heel recent is topjongleur Niels Duinker nog aan het rijtje artiesten toegevoegd. Paul Gordon zal aan de vooravond van het treffen ook nog een exclusieve workshop geven op de zaterdagavond. Voor NMU-leden is er weer een flinke korting op de entree.

Trucje snuiven bij de dealers

Op het evenement zijn ook de vertrouwde NMU-dealers weer aanwezig: Magic Shop, Dynamite Magic en Magic Shop Victoria. Dus mocht u nog iets op uw verlanglijstje hebben dan een goede tip: laat het ze even weten en ze nemen het voor je mee. Dan kun je je ter plekke goed laten informeren. Vergeet ook je NMU-pas niet, want ze geven nog allemaal 10% korting op hun artikelen als je lid bent.

Het evenement is ook te vinden op de facebook pagina van de NMU of op www.52schakels.nl
Heeft u de kaartjes nog niet gekocht! Doe dat dan snel!

Goed nieuws: vier nederlandse acts naar fism ek in blackpool

Op 15 december was de deadline voor de inschrijvingen voor het EK goochelen. Nederland had vooraf recht op 3 ‘slots’ voor Stage en slechts 1 ‘slot’ voor Close-up. Gelijk na de deadline heb ik Priska Walther gemaild met het verzoek voor een extra plaats close-up voor Lodewijk de Widt voor zijn cartomagie-act. De ‘kaarten’ zagen er goed uit, kreeg ik al te horen. En 3 dagen later kregen Lodewijk en ik het goede bericht: ook hij mag deelnemen aan de Europese Kampioenschappen goochelen. Barry van de Schatte Olivier heeft door drukte ervoor gekozen niet met het EK mee te doen, net als Timon Krause. Niek Takens behaalde met zijn act in de speciale voorronde een dikke voldoende voor zijn technisch zeer geavanceerde act.
De line-up voor Nederland in Blackpool zal dus zijn:

Stage:
Manro en Loïs (NMU Magic Club, 1e prijs Algemene goochelkunst)
Niek Takens (NMU Magic Club)
Close-up:
Michael van Straelen (Dutch Magical Society, 2e prijs micromagie )
Lodewijk de Widt (Mysterium, 2e prijs Cartomagie)

Lodewijk en Niek kunt u in Nederland nog bewonderen op het Nieuwjaarstreffen!

Genoeg om je de eerste maanden van 2017 op te verheugen zou ik zo zeggen en ik hoop dan ook heel veel goochelaars te zien op deze evenementen. Bent u nog op zoek naar een goed voornemen?
Neem dan vooral eens iemand die geïnteresseerd is in goochelen uit uw vriendenkring mee naar zo’n goocheldag. Heel inspirerend voor velen om eens een kijkje te nemen in de goochelwereld.

Met magische groet!
Jasper Oberon
President van de Nederlandse Magische Unie

Informatie over het Magic Care Congres

Op 7 januari 2017 organiseert Magic Care een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle vrijwilligers die zich bij deze bijzondere goochelstichting hebben aangesloten. Het middagprogramma start om 13.00 uur en is toegankelijk voor geïnteresseerde NMU-leden. Wie op deze manier wil kennismaken met Magic Care, de Magic Care leden en het goochelen voor het kwetsbare kind, kan een e-mail sturen naar voorzitter Marlies Greve marlies@magiccare.nl.
Meer informatie over Magic Care vindt u op www.magiccare.nl.