Zaterdag 6 oktober vond de clubontmoetingsdag van goochelvereniging Alladin in Zwolle plaats. Ondanks het leuke programma was het aantal bezoekers aan de lage kant waardoor er hier en daar werd verondersteld dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. Dat is jammer want de clubontmoetingsdag is, naast de mogelijkheid om op de goochelmarkt tweedehands effecten te kopen, een leuke manier om medegoochelaars te ontmoeten. Juist de kleinschaligheid geeft haar charme aan deze dag. Dit is te merken tijdens de workshops. Deze zijn gezellig informeel met voldoende materiaal om thuis mee te stoeien.

artiesten-1

De ‘Second Deal’ werd geduldig uitgelegd in de Workshop van Peter Woerde. Minze Dijksma vermaakte ons onder andere met de ‘Hunters Knot’. Een complete routine met een balpen werd uitgelegd door Jasper Gray. Mitch Durbank inspireerde ons met een ‘Slidings Coins’ routine.

artiesten-2

Jochen Schaufelberger uit Ulm presenteerde tijdens zijn lezing effecten met paddles, touwen, ambitious cards en elastiek. Ook in de lezing van Jochem zie je het gezelligheidskarakter van de clubontmoetingsdag terug. Jochem krijgt het nodige krediet van het publiek als hij soms stuntelend met zijn Duits-Nederlands zijn uiterste best doet om de effecten uit te leggen.

artiesten-3

artiesten-4

De dag werd afgesloten met een show gepresenteerd door Vincent de Vermakelaar en optredens door Minze Dijksma, David uit Rusland, Kamal, Mitch Durbank, Anton Maris, Willy Magnetica, Mikado (Horst Hebenstreit) en Jochen Schaufelberger uit Ulm. Ook Rob Ziekman betrad – na lange tijd van afwezigheid door ziekte – weer het podium. Met veel plezier en enthousiasme werd er gespeeld en gegoocheld. En nu maar hopen dat het slotapplaus niet voor de laatste keer klonk in Zwolle.

artiesten-5

Alex Govers