Doe mee! Jeugdcircus Saranti presenteert: Circus Got Talent (CGT), een competitie voor jonge circus- en acrobatiektalenten in geheel Nederland. Kinderen in de leeftijd 8 t/m 18 jaar met een talent voor circus en/of acrobatiek kunnen deelnemen aan deze competitie. Of ze nou uit de circuswereld komen, vanuit een jeugdcircus, hobby of acrogym vereniging en een goede act hebben alleen of samen met anderen kunnen ze zich aanmelden voor Circus Got Talent NL.

De competitie welke plaats zal vinden op zaterdag 16 september 2017 gieten we in de vorm van een echte show, gepresenteerd door een bekende Nederlandse presentator, een vijftallige vakjury en de mogelijkheid tot het winnen van de CGT prijzen in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

Jeugdcircus Saranti laat graag zien dat er heel veel circus en acrobatiek talent is door heel Nederland. Door middel van het organiseren van Circus Got Talent willen wij deze jeugdige talenten een podium bieden voor hun acts. Hiermee stimuleren we het plezier van het jeugdcircus, maar ook het promoten van het jeugdcircus in het algemeen.

In Nederland zijn er rond de 60 jeugdcircussen en rond de 25 circussen die vol met jeugdige talent zitten, dus er is talent genoeg!

Er zijn kinderen thuis die misschien al een prachtige act, alleen of in een groep, hebben bedacht en graag deze een keer ten tonele willen brengen. Wij bieden deze kinderen een podium om voor een groot publiek en vakkundige jury hun act te laten zien. Wij tonen hiermee aan dat je ook in het circus verder kan met je creativiteit en je talenten, er zijn in Nederland verschillende circusopleidingen te volgen op MBO en HBO niveau.

De vakkundige jury bestaat uit Pammy Boltini (weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini), Tjalling van den Berg (coach van de Internationale Turn Academie), Arlette Hanson (directrice van Wintercircus Hanson), Kitty Hagen (directrice bij Circus Fantasia) en het 5de jurylid houden we nog even geheim.

De presentatie van CGT zal in handen zijn van Ritsko van Vliet. Ritsko heeft affiniteit met circus en is geliefd onder de circus fanaten, hij was entertainer in binnen- en buitenland en tegenwoordig combineert hij zijn werk als infotainer met een docentschap Communicatie.

Een competitie is natuurlijk niet compleet zonder prijzen. Speciaal worden er vier CGT beelden ontwikkeld door een kunstenares, waaronder een eerste, tweede, derde en publieksprijs. Saranti denkt dat het Circus Got Talent festival zeker één keer in de twee jaar kan plaatsvinden. Er blijven altijd talenten en er is altijd circus, samen is dit een spektakel!

De organisatie is ook op zoek naar jong goocheltalent van 8 tot 18 jaar, denk jij dat je het aandurft dan kan je je opgeven via:
www.circusgottalent.nl