Facebook was 5 dagen feestboek in Blackpool

Wat heb ik genoten en met mij nog heel veel Nederlandse magische vrienden (en die andere 3.400 magicans from all over the world) die onze helden aan het werk hebben gezien. Maar daarnaast ook genoten van lezingen, masterclasses, dealers, gala’s en af en toe the Ruskin. Natuurlijk schreef ik daar af en toe wat over op mijn Facebook maar deel dat graag ook natuurlijk op informagie.nl hét platform voor de Nederlandse goochelkunst.

Donderdag 16 februari; Blackpool turns Orange!

Vannacht werd ik wakker rond een uur of zes. Misschien was het omdat ik duiven hoorde roekoekoeën (als dat een Nederlands woord is en goed geschreven). Ik pakte mijn iPhone en zag op mijn tijdlijn dat Manro Potman en Louis zijn ganzen in bad had gedaan. Weer witter dan wit waren ze. En dat mag of moet ook wel als je meedoet aan de stage competition voor het European FISM Championship. Toeval allemaal? Misschien, maar het ging vandaag niet meer uit mijn hoofd. Net heb ik Manro en Louis aan het werk gezien en met mij nog heel veel Nederlandse vlaggenisten (als dat weer een Nederlands woord is én goed geschreven). Een ovationeel applaus viel hen en ten deel. Voor een romantische act in schoonheid van beeld en muziek. Ben heel benieuwd of ik vannacht weer wakker zal worden. Misschien niet van de duiven maar met de vraag of Manro en Lois het podium op mogen. Over een paar dagen zullen we het weten. Ik geef hen alle kans….

foto678

Donderdag 16 februari; Heavy competition voor Lodewijk

Een zaal waar echt niemand meer in kon, waar de driekleur fier wapperde genoten we van Lodewijk de Widt de eerste van de vier deelnemers uit Nederland. Een geweldig goed uitgevoerde act vond niet alleen ik maar ook mijn Chinese buurman. Maar goed, of het een echte winnaar is dat horen we later dit European FISM championship. Net als Lodewijk zelf deed ik wat mij betreft een diepe buiging voor nu al een winnaar.

12345

Vrijdag 17 februari; Michael is een talent!

Wat doe je als je in 2016 (en ook trouwens in 2014) Nederlands kampioen close up goochelen bent geworden bij de Junioren?
Dan ga je door om je act nog beter te maken, nog meer aan te scherpen, nog meer eigen te maken zodat de techniek bijzaak lijkt. Je probeert nog meer om het publiek mee te nemen in het onmogelijke.

Wat doe je als je in 2016 (en ook trouwens in 2014) Nederlands kampioen close up goochelen bent geworden bij de Junioren?
Dan ben je eigenlijk niet tevreden over je act omdat je weet dat het beter kan, magischer, anders. Dus je gaat denken, uitproberen, praten in jezelf maar vaker nog met je vader en moeder. Zoals Steve Jobs in zijn garagebox deed doet Michael van Straelen dat aan de keukentafel of in zijn eigen slaapkamer. Pa en ma kijken niet alleen mee maar doen ook mee. Geven creatieve inzichten, ideeën. Dag in, dag uit. Een familiepassie zou ik het willen noemen.

Wat doe je als je in 2016 (en ook trouwens in 2014) Nederlands kampioen close up goochelen bent geworden bij de Junioren?
Dan ga je als je je act denkt klaar te hebben, die je helemaal zelf ontwikkeld hebt, naar de grote namen die te kort hebben aan één prijzenkast en er tienduizenden vlieguren er hebben zitten of absolute specialisten zijn in hun vakgebied. Ger Copper, Michael Divano, Quintus De Paarse Goochelaar Luc Elson en Dennis Renardel de la Valette. Je vraagt en eist van hen wat kan beter en moet anders?

Wat doe je als je in 2016 (en ook trouwens in 2014) Nederlands kampioen close up goochelen bent geworden bij de Junioren?
Dan ga je natuurlijk naar de close-up competition op het FISM in Blackpool om net als 300 andere ‘magicians van all over the world’ 45 minuten voor aanvang in de rij te gaan staan voor een ‘front row position’. Om Michael’s act te zien waarmee hij voor 50% Nederlands kampioen is geworden. Voor 50% omdat die andere 50% weer geheel nieuw is. Want stilstaan is een woord dat niet de Dikke van Straelen staat.
Het wachten was het meer dan waard. Niet voor de eerste 50% plus de andere 50% maar voor 150%.. Het was werkelijk geweldig. Nederland en de NMU mogen trots zijn op deze Michael, deze talentvolle familie.

91011

Vrijdag 17 februari; Niek Takens takes the stage!

Zou het weer zo geweldig zijn als bij het Nieuwjaarstreffen; de manipulatie act van Niek Takens die hij over een uur in the Opera Theatre Hall bij het FISM European Championships of Magic gaat neerzetten.
Het FISM is niet nieuw voor Niek. Ook twee jaar geleden was hij er bij op het WK en nu weer terug met een compleet nieuwe act. Hoe rustig Niek van zichzelf ook is, zou hij het nu weer zijn. Een uur voor aanvang?
Zou hij net nog contact hebben gehad met o.a. Ger Copper en zijn partner en Mike Walther zijn leermeesters. Heel veel tijd hebben ze eraan gewerkt om deze act op een zo’n hoog niveau neer te zetten.
Zou, zou, zou dat is nu niet meer want het optreden is al weer voorbij en ik kan stellen met het hele Oranje vak dat het fe-no-me-naal was. Een staande ovatie van de zaal. Het zou (om dat woord nog één keer te gebruiken) heel gek zijn als we Niek vanavond niet terug zien in the Award Ceremony and all Winners show.

Niek-takens

Vrijdag 17 februari; Het Dutch Festival of magic voor Macic Care

Het zou zo maar eens een blijvertje kunnen worden ’the Pub Magic competition for fun and charity’. Ik organiseerde het gisterenavond samen met het Dutch Festival of Magic 2017 in The afterparty venue to be: The Ruskin.
Met John Anders, Joop Schobben en Mattijs Franken had ik een dag eerder ’the Ruskin’ volgehangen met posters. En John van der Lely plakte gisterenavond bij iedereen die de kroeg binnenkwam heel brutaal een Pub Magic button up. Niemand kon dus om dit event voor fun heen.
Nadat ik een aantal goochelaars had gevraagd in the Ruskin om mee te doen begon de competitie. Het publiek, alleen maar goochelaars, hadden van Jesse van der Lely en Jori Veldhuizen ‘punt munten’ gekregen die ze aan de deelnemers konden geven. Als er een prijs was geweest voor “hoe krijg ik mijn publiek aan het schreeuwen” dan ging die naar Fritz Alkemade. Wat hij deed weet ik niet naar het zorgde voor een ongedwongen en awesome Pub Magic sfeer. De tweede en derde prijs gingen naar Clemens Ilgner uit Duitsland (ook kanshebber in the close- up competition) en Salvatore Maria Cicconne uit Italië. De gelukkige winnaar was Augustin Magicianal uit Roemenië. Hij is de opvolger van Shin Lim die de prijs (een miniatuur klomp) in 2016 won. Maar de grootste prijs ging naar Magic Care. Arjan van Vembde en Igor de Kort, die voor deze stichting in Nederland goochelen, haalden 97 pond op. En daar is daarna nog zo’n 50 pond bijgekomen. The Pub Magic competition for fun zou dus zo maar een blijvertje kunnen worden. Leuk om het in Nederland bij ons eigen congres in mei voort te zetten. Ik ga het misschien wel voorstellen….

pub-magic

Zondag 19 februari; hoezo zondag rustdag!

Gelukkig een iets langer nachtje gemaakt. En met mijn nog veel te kleine oogjes vertelde Facebook op mijn timeline dat ik twee jaar geleden naar Blackpool ging. Dat klopt maar vorig jaar ook en ik hoop volgend jaar weer. Vandaag de laatste dag met op mijn programma In ieder geval een lezing van The Fat Brothers, misschien een masterclass van Paul Wilson, waarschijnlijk heel zeker een lezing van Dani Daortiz en natuurlijk vanavond The Sunday night Galashow in the Operahouse. En tussendoor heel, heel misschien naar de 120 dealers, het is koopzondag, dus er zijn vast wel wat ‘Sunday deals you can’t refuse’.

Zondag 19 februari; koopzondag

Mijn vrouw Ilse is soms blij met me. Ik ben een man die van shoppen hou. Winkel in, winkel uit ik doe het altijd met veel plezier. Soms gaan ook mijn dochters en zoon mee en hopen door hun pa toch op een onverwachte meevaller om die broek, sneakers of lippenstift gesponsord te krijgen. Vandaag ga ik heel misschien ook wel shoppen. Het is tenslotte koopzondag in Blackpool op het FISM European Championship of Magic. De Magic shopping Mall met zo’n 120 winkels zijn de hele dag open. Nergens krijg ik koffie met een koekje of een glimlach van een leuke verkoopster maar wel mooie demonstraties en mini-shows van de beste goochelaars van over de hele wereld. Gelukkig ga ik niet met mijn gezin. Ik moet er toch niet aan denken dat ik de hele dag van Ilse, Thomas, Linde en Madelief moet horen; “heb je dat echt nodig”. Dan zou ik ze niet echt kwalijk hebben kunnen nemen van wie zullen ze dat tenslotte hebben…

foto-dealers

Zondag 19 februari; thank you, thank you, see you!

Het congres is teneinde maar natuurlijk bedank ik iedereen die dit congres mogelijk heeft gemaakt op de Facebook groep Blackpool Magic Conventioneers waar ruim 1000 magicians bij zijn aangesloten. Een bedankje uit de grond van mijn hart maar ook een stiekeme promo voor ons eigen festival in mei.

I think on behalf of all Dutch magicians visiting Blackpool thank you Mark Waddington for your initiative to start this informative and inspiring platform. And all magicians, dealers and organisation for the content. I hope we stay in contact and if you would like the Dutch “Goudse Stroopwafels” come to the Netherlands in May.

Maandag 20 februari; One picture tells more than thousands words!
start-saving