Blackpool 2016

Op vrijdagmorgen 19 februari was het eindelijk zo ver! Voor de derde keer zat ik samen met mijn opa in het vliegtuig naar Blackpool. We verheugden ons enorm op drie dagen magie!
We hadden twee tassen handbagage bij ons, maar ook een lege koffer. De ervaring van de vorige keren had ons geleerd dat je de dealer stands écht niet voorbij kan lopen zonder iets te kopen. Deze keer waren we dus goed voorbereid.

Nadat we geland waren in Manchester was het nog een uurtje rijden naar Blackpool. We konden meerijden met Wessel Kort en zijn ouders. Als je naar Blackpool gaat weet je wel dat Blackpool eigenlijk alleen maar bestaat uit hotels. Daar aangekomen moesten we dan ook even zoeken waar ons hotel stond. Maar al snel konden we inchecken in ons hotel. Vorig jaar was de kamer zo klein, dat we via ons bed naar de badkamer moesten klimmen. Dit jaar konden we warempel langs het bed in de badkamer komen. De douche gaf ongeveer tien waterdruppels per minuut en de kamer had welgeteld één stopcontact. Als ervaren Blackpoolgangers waren we daar natuurlijk op voorbereid en hadden we een stopcontactdoos meegenomen met 10 aansluitingen. We konden dus met een gerust hart onze telefoons, ipads en scheerapparaat opladen. Terwijl mijn opa en ik nog snel een weddenschap afsloten of de televisie wel of niet van de muur zou vallen tijdens ons verblijf, gingen we eindelijk op weg naar Winter Garden.

Winter Garden is drie dagen lang het walhalla voor de goochelaars. Je ziet er allerlei goochelaars rondlopen, er zijn geweldige shows en gala’s, er is een enorme hal met allemaal dealers van goochelspullen en overal zie je mensen goocheltrucs uitproberen.

We kregen een stoer pasje om onze nek en toen kon het genieten echt beginnen. 
Allereerst gingen we naar de bovenste verdieping van de grote dealerruimte om naar alle dealers te kijken die daar aan het goochelen waren. Daarna gingen we zelf langs alle grote dealers om te kijken of er nog iets voor ons bij zat. Daarna was het tijd voor het close-up gala met allemaal beroemde mensen zoals: Eugene Burger, Larry Hass, Matthew Johnson en Pierric. Vooral deze laatste was super goed en kreeg terecht een staande ovatie. ‘s Avonds gingen we naar de internationale gala show die de geweldige Mel Mellers presenteerde. Waar wij als Nederlanders natuurlijk heel trots op waren is dat tussen al deze grote internationale talenten onze eigen Dion van Rijt mee deed. Dion mocht na de pauze zijn leuke act laten zien: The White Magic Rabbit.

De tweede dag was zaterdag en gingen we naar het nationaal kampioenschap voor kindergoochelen kijken. Dat was heel erg leuk. De eerste act was Ali Cardabra, die Willy Wonka in de chocolade fabriek na deed. Dit was echt een hele leuke act en ook heel origineel, maar helaas kreeg hij geen prijs.
Om vier uur ging ik naar de lezing van Jeff McBride en mijn opa wilde graag naar het speeddaten. Een veel belovende naam en gelukkig werd het inderdaad een leuke middag. Je ging aan een tafeltje zitten en er kwamen telkens verschillende goochelaars bij je aan tafel een trucje doen. 
De lezing van Jeff McBride was heel leerzaam. Hij kon met een squeeker, een soort fluitje, allemaal rare geluiden maken. De leukste was toch wel dat hij een huilende baby na kon doen en dat hij zo een hele lange rij bij het vliegveld kon vermijden. Op het einde van de dag was weer het internationale gala met nu als Nederlander Christian Farla. Ik had hem pas geleden nog gezien met zijn show “night of illusions” en nu liet hij een paar mooie onderdelen uit deze show zien. Echt een topper!

Kylian McBride BurgerZondag was alweer de laatste dag, maar wel een dag met voor mij een absoluut hoogtepunt.

Van tevoren had ik mij al opgegeven voor een speciale lezing en workshop van Jeff McBride. Al jaren ben ik een enorme fan van hem. Om twee uur was het eindelijk zo ver en mocht ik met 15 andere mensen de speciale lezing gaan volgen. Jeff McBride was er samen met Larry Hass en Eugene Burger. Eugene Burger en Jeff McBride werken al 25 jaar lang samen in Las Vegas met hun Magic and Mystery School. De lezing had daarom de naam “A Day at The Las Vegas Magic and Mystery School”. Ik heb veel geleerd, o.a. hoe je het beste een act moet opzetten en waar je op moet letten als je voor publiek optreedt. Vervolgens kreeg ik een kwartier lang individueel les van hem in het ver weg kaartschieten. Jeff McBride gaf me een aantal hele goeie tips en nu gaat het al een heel stuk beter. Ik kreeg nog een speciale duim van hem om een aantal trucs nog beter te kunnen uitvoeren. Maar ja die duim had hij zelf gedragen, dus die staat nu als trofee op mijn kamer natuurlijk! 
’s Avonds was er tot slot nog een internationale gala show met opnieuw een Nederlander: Dion liet deze keer zijn Magic Tango zien. Jeff McBride sloot de grote Blackpool Magic Convention af.

Het waren fantastische goocheldagen. Ik ben mijn opa enorm dankbaar dat hij weer samen met mij naar Blackpool wilde. Reken er maar op dat we er volgend jaar beslist weer bij zijn!

Magische groet,
Kylian van Luijt
www.magickylian.nl / www.facebook.com/magickylian

Foto: Eugene Burger, Jeff McBride en Kylian