Ingekomen persbericht

Breda, 3 september 2018 – Nederland krijgt voor het eerst een officieel, publiekelijk toegankelijk ‘Magic Festival’. De eerste editie vindt plaats in Breda, start op zaterdag 29 september 2018 en duurt een volle week. Tijdens het zogeheten ‘Magic Festival Breda’ vinden iedere dag op verschillende locaties in de stad magie-gerelateerde activiteiten en shows plaats.

Het Magic Festival Breda is een primeur: nooit eerder werd een dergelijk festival georganiseerd in Nederland. Het Dutch Festival of Magic bestaat al wel, maar is alleen toegankelijk voor vakmensen. Illusionist en mede-initiatiefnemer Niels Houtepen: ‘Er zijn internationaal grote publieke magic congressen en events waar goochelaars en illusionisten samen komen, waaronder het populaire Magic Live in Las Vegas en het driejaarlijkse wereldkampioenschap magic wat onlangs weer plaatsvond. Nu krijgt Nederland eindelijk ook haar eigen festival, met Breda als eerste locatie.’

Het festival opent op zaterdag met een ‘Magic Stunt’ op de Grote Markt, door internationale top illusionisten van Magic Utopia. In de dagen daarna zijn er verschillende events zoals een Street Magic City Tour, Magic Kids Live en Late Night Bar Magic, waarbij het centrum van Breda wordt overspoeld door magiërs die van café naar café trekken.

Het hoogtepunt van het festival vindt plaats op vrijdag 5 oktober in de grote zaal van het Chassé Theater. Tijdens de Dutch Magic Awards strijden een vijftal prijswinnende acts tegen elkaar om de titel ‘Best Magician 2018’. Verder is er die avond een aantal bijzondere gastoptredens waaronder van recente wereldkampioen cardmagic Bill Cheung. Houtepen: ‘Bijzonder is dat tijdens deze finale de artiesten strijden voor een prijs waarbij het publiek een stem heeft. Deze vorm bestaat in de wereld van magie en illusie nog niet. Best vreemd, want uiteindelijk is het de waardering van het publiek waar je het als illusionist het voor doet.’

Veel van de events zijn gratis toegankelijk. Voor het overige deel, waaronder de grote finale in het Chassé theater, zijn tickets verkrijgbaar. Meer informatie en kaarten zijn beschikbaar via de website www.magicfestivalbreda.nl.

Magic Festival Breda is een initiatief van Tribe Company BV en Dutch Magic BV.