Zaterdagmiddag: lezingen van Karin Boon en Dan le Fay

Korte inhoud lezing ‘Help, ze kijken naar me!’

Voor een publiek met ongeïnteresseerde kinderen staan. Of een workshop geven, waarbij de deelnemers popelen om weg te rennen. Of de goochelleerling leren hoe hij zelfverzekerd zijn publiek toetreed. We kennen ze allemaal, deze situaties waarin je je, zacht uitgedrukt, niet op je gemak voelt. Het lijkt wel alsof je publiek dat merkt. En dat klopt: je ongemak wordt uitgestraald door allerlei signalen die je uitzendt met je lichaam, zonder dat je je hiervan bewust bent. Het publiek pikt dat op en stemt zijn signalen hier ook weer op af. Kortom: ellende.

Dat het anders kan, laten psycholoog Karin Boonen ‘perceptueel manipulator’ Dan LeFayzien tijdens ons Magisch Mini Congres. Zij tonen ons hoe je je lichaamstaal ten goede kunt gebruiken om zekerder over te komen voor een groep. ‘Gebruik van bepaalde gebaren, oogcontact, manieren van staan, helpen je door een presentatie’, stelt het duo. ‘Inzicht krijgen in de lichaamstaal van anderen zorgt ervoor dat je hen beter begrijpt. Haal meer uit wat je ziet, bereik meer met wat je toont!’

Zaterdagavond: na het Indonesisch lopend buffet is er een workshop van Peter van Lith

Workshop schijf door arm
Een schitterend alternatief voor ‘Paperballs over the head’. Peter van Lith (bijgestaan door Gerard du Buff en Hjalmar Snoep) gaat ons deze routine stap voor stap leren. Zeer bruikbaar, en niet alleen voor de optredens van Magic Care. Peter vertelt: ‘Ter voorbereiding heb ik tijdens mijn vakantie in Dublin deze act vertoond aan honderd personen. Ze waren dolenthousiast!’ Naderhand krijgen alle aanwezigen de goochelmaterialen en beschrijving van de routine mee.

Doorlopend: als entertainment zijn er optredens van Paul Morak, Igor de Kort en het jazzcombo van Wim van Dokkum

Topentertainment verzorgd door onze eigen goochelaars
Paul, Igor en Wim zorgen voor een gevarieerd programma tussen de lezingen en workshop door. Al met al belooft het een geweldig programma te worden. Daarnaast nog volop aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen en plannen van Magic Care.

Kom op zaterdag 16 september, van 15.00 tot 21.30 naar het Magisch Mini Congres van de mooiste stichting van Nederland. Graag in verband met de voorbereidingen en catering opgeven of je die dag in Rijswijk, Steenplaetsstraat 6, aanwezig zult zijn. Bericht naar info@magiccare.nl.

Hartelijke groet,
Marlies Greve