Paul Daniels overleden

Paul Daniels is op 17 maart 2016 leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Een maand geleden maakte Paul thuis een val waarna in het ziekenhuis een ongeneeslijke hersentumor werd vastgesteld. Afgelopen nacht is Paul, omringd door zijn geliefden, thuis overleden.

Paul Daniels werd in 1938 geboren in het engelse Middlesbrough als Newton Edward Daniels en begon zijn magische carrière op 11 jarige leeftijd. Omdat de zomer destijds zeer regenachtig was en Paul niet buiten kon spelen begon hij te lezen in een boek genaamd “ How to entertain at parties”. Niet lang daarna geeft hij al kleine voorstellingen in de huiskamer voor familie en vrienden.

In 1969 wordt hij full-time goochelaar. Na vele optredens in het clubcircuit wordt Paul opgemerkt door een programmamaker die hem een contract aanbiedt. Zo zet Paul Daniels in 1978 zijn eerste stappen in televisieland met het programma “Paul Daniels’ Blackpool Bonanza’, een show die in de late avond wordt uitgezonden op de engelse zender ITV.

portret5-paul-daniels

De echte grote doorbraak komt bij de BBC met de “ Paul Daniels Magic Show” waarbij hij gemiddeld 15 miljoen kijkers trekt. Het programma is te zien in 43 landen wereldwijd.
Het is in dit programma waar hij wereldberoemd wordt met zijn meest iconische uitspraak “You’l like this – not a lot, but you’l like it” een uitspraak die hij altijd is blijven gebruiken.

De Paul Daniels Magic Show wint in 1986 de prestigieuze Gouden roos van Montreux, een prestigieuze televisieprijs vergelijkbaar met de Emmy awards die jaarlijks in Amerika uitgereikt worden.
Tijdens deze shows ontmoet hij Debbie McGee, een voormalig balletdanseres, waarmee hij tien jaar later trouwt. Paul is 77 jaar geworden.